Fredag

Vaknade av att William var vaken, tänkte att - nej, gud, klockan är säkert bara sex! Somna om kära barn! Men när jag kollade på klockan stod den på 7.50(!), sovmorgon? Jajemensan!
Upp och hoppa, in i duschen, Vendela sov fortfarande den lilla sömntutan! Så vid halv nio tiden kom Linda och Elvis hit, vi åt frukost allihopa, satt och degande en stund medan barnen lekte, sen gick vi förbi farmor och farfar så Jimmy kunde tvätta av bilen samt Linda skulle tvätta sängkläderna Elvis så snällt hade kissat ner igenom nattens lopp.
Så vi var där ett tag, sen hem igen.. Jimmy och Vendela tog bilen medan vi andra gick.. William vart en sån tröttmössa så han somnade i vagnen dessutom!
Medan Linda fortsatte hemåt gick jag ner till affärn där Jimmy och Vendela väntade, satt där en stund, sen vidare till Johanna med familj på fika. Var flera flera månader sen vi var där så det kändes dags nu att komma och hälsa på =) Fikade lite och pratade.. Vendela fick en skit fin jacka av sin faster och massa andra kläder.. man tackar!
Sen blev det hemåt, Jag och Wille gick och dom andra tog bilen..och nu är vi hemma! Vendelas kusin med kompis är här och roar henne lite och jag tror William har somnat en stund nu, behöver det, annars kommer han aldrig hålla sig uppe tills det är natt natt.

Snart kommer Linda och Elvis hit igen, ska äta middag ihop. Korv i ugn, faktiskt rätt gott! Och Vendela gillar det dessutom.

Slutade med magmedicinen när vi var hemma hos mina föräldrar i Väsby och det verkade ett tag som att hon faktiskt inte var vid behov av den längre då hon kunde bajsa själv, men sen så återgick det till det "gamla", bajsar knappt.. så nu är det bara att fortsätta igen. Lilla flickan, när ska det här fixa sig med din mage?

Well well, vädret har inte vart det bästa.. KALLT och blåser, men det är åt andra sidan jävligt skönt, efter att ha haft den här extrema hettan nu! Men det får gärna återgå till den snart igen så man kan tillbringa ett x-antal timmar på stranden igen, för det är faktiskt skönt att få steka och bada..och barnen att få leka och plaska!

Ja, det var väl allt för mig den här gången antar jag, uppdaterar mer imorgon eller så!

Morföräldrar på besök!

Dom kom vid ca 9.30 tiden imorse, mamma, tea och pappa! Tobias var tydligen för trött för att åka med, så okej då.
Vi fikade lite, barnen började känna igen dom och sen gick vi på stan och tittade lite! Var så ininorden varmt (fast vädret inte alls såg lovande ut på morgonen..) så vi bestämde oss för att gå raka ner på stranden och svalka oss lite. Det gjorde vi också!Linda och några till var där också.
Mamma,pappa och Wille gick hemåt medan vi andra åkte till affärn för att handla lite som behövdes till maten!
Och till middag vart det grillat, gott.
Och nu vid 19.00 typ åkte dom hem.. men det har vart en jätte trevlig dag!


Juli!

Dags att återuppta det man missat skriva, ibland ifrågasätter jag mig själv om jag verkligen ska fortsätta blogga då jag ibland kommer i såna svackor där jag inte skrivit något på kanske över en månad, men när man sen kommer igång så blir det full rulle, iallafall för ett tag!

Så, vad har hänt?
William har fått en till gadd där nere så nu har han 3st! Han kan klappa händerna, säger man "nejnejnej" ruskar han på huvudet och oftast säger "eejj", säger man tack till honom svarar han med att säga "datt" om och om igen! Framtänderna där uppe är på väg, stenhårt vid tandköttet och dom buktar verkligen utåt, men än har dom inte spruckigt igenom tandköttet..men när han får smaska på kex så kommer det lite lite blod på kexen just därifrån så dom kommer nog när som helst hoppas jag! Han kan krypa ordentligt nu, fast "krigskryper" gör han för det mesta!

Vendela är inne på sin 2a semestervecka från dagis, snart 3e veckan. Ska få ha sommarlov fram tills v.33, nu när vädret har vart så underbart har man ju spenderat dagarna på stranden där hon har fått göra sig av med massa energi, små snuttisar som henne blir lätt uttråkade när man bara är hemma, fastän man leker med henne i hennes rum.. så det har vart jätte skönt att vädret har vart bra!

Och på tal om rum, så har vi målat om barnens rum, skit fint blev det! Vendela har fått en ljuslila lite skrikig färg i sitt rum, skit läckert, skulle lätt vilja ha sånn färg i mitt egna sovrum! Ser ut som ett riktigt barnrum nu också, passar henne perfekt! Och William fick ljus limegrönt ungefär i sitt rum som också var jätte fint! Ska försöka lägga upp kort här nedan.

Den här veckan från måndagen till fredagen var jag och barnen hemma i Uppl.Väsby hos familjen, barnen ska få vara ensamna med mormor och morfar v.31 så en av anledningarna till varför vi åkte dit var så dom kunde vänja sig lite mer vid dom, Vendela vet förstås vilka det är och avgudar Tea (min syster) men William är ju inte riktigt så insatt i det hela, men det har vart bra! Och varmt som satan, säger bara det, i Nynäshamn är det svalt om man jämför med Väsby, rena rama bastun..ibland fick man panik för att man inte fick någon "frisk luft" för att det var så varmt, och det har ju förstås påverkat William som inte vart på sitt bästa humör, men men.
Vi har haft det bra där! I tisdags åkte vi till ett utomhus bad som låg i Vallentuna, mormor,morfar,tea,tobias ,jag och barnen. Skit mysigt bad, tre poler fanns, en stor, mellan och liten. Solen sken, blåste lite men verkligen ingen kall luft men det var ändå skönt!
Morfar fick mirakulöst badkrukan Vendela att bada, hon hoppade i själv och ville sen inte lämna polen, haha! Var riktigt roligt att se! I annat fall har man ju behövt skvätta ner henne med vatten mot protester förstås, när det har vart föör varmt och svetten har runnit på henne! Men inte då, då badade hon både med morfar och Tea. Vilken syn :)
Så var vi nere vid Norrviken, ett bad rätt nära därifrån där dom bor, med min mormor,morfar och gammelmoster..blir alltså gammelmormor,gammelmorfar och gammelgammelmoster (jisses va gammalt det låter!) och jag och barnen och Tea då båda mina föräldrar jobbade.
William blev riktigt fäst vid mina morföräldrar, kunde sitta och snacka med min morfar hur länge som helst, dom imiterade varandras läten, skit kul! Och han hade inget emot att min mormor badade med honom i vattnet!
Vendela är ju en sån tjej som inte riktigt kan acceptera människor fort, men hon lekte lite med min mormor i vattenbrynet!

Så om kvällarna har jag vart ute med Tobbe och promenerat lite runt i området, återuppväckt gamla minnen osv osv.. men det har vart trevligt. Så ena kvällen träffade jag även Jessica. Alltid så kul att träffa henne, trots att vi kanske bara ses 3 gånger om året om ens det, är det som att vi träffas varenda dag ändå, alltid så lättsamt att pata och umgås med henne! Så det var superkul, vi tog också en promenad och pratade om allt mellan himmel och jord!

Så ligger jag här i soffan, ensam en lördag, Jimmy jobbar och barnen sover. What to do? Han börjar iallafall sin semester imorgon och 4 veckor framåt, jobbar sen 2 veckor för att efter det ha 3 veckor till. Lovely!


Nej, kommer lite bilder så uppdaterar jag lite mer någon annandag, hej!

Vendelas rum före

Och såhär blev det efter! Diggar verkligen färgen

Williams rum! Lite mer möblersom ska upp och klösträdet ska inte vara där :P


Kvarnbadet vi var till i Tisdags i Vallentuna, så fint!

Lilla flickan där är Vendela och Tea bredvid!


Mamma och deras utomhusdjur som så trogen kommer varje dag.. Kotte sa Vendela


William med gammelmormor

Vendela

Badet är verkligen jätte fint.. där badade jag under mina 16 första år:P


RSS 2.0