Gårdagen

Snabb uppdatering nudå innan det är dags att klä på barn, en själv och springa till bussen som tar oss upp till dagis!

Vart ju ingen uppdatering igår, var lite sån där full rulle dag typ.. och när jag väl kunde sätta mig och skriva så hade jag ingen ork till det, så blir det ibland, men uppdaterar nu iallafall!

Efter lämning på dagis igår som gick lite si sådär då Vendelas bästis var sjuk idag och det är henne Vendela alltid träffar det första hon gör när man kommer upp till dagis, så det blev en liten omställning men gick bra tillslut, ja då gick jag och William vidare på stan. Mötte upp Johanna,Peter,Troy,Linda och Elvis och vi alla gjorde sällskap.
Hittade jeans till Wille i större storlek, perffa nu när det börjar bli kallare ute! Sen om han kommer kunna röra sig i dom eller inte är en annan femma.. (haha!) Och hittade även några tröjor till Vendela..
På Lindex köpte jag en ny, lite tunnare mössa till Vendela då hennes gamla har en förmåga att åka upp över öronen och det gillas inte! Så det fick bli en ny, skit söt!

Efter stan gick alla vidare till farmor och farfar, Wille hann somna på vägen så han sov igenom hela visiten där.. vi andra fikade och pratade.. Sen gjorde jag och Linda sällskap hem!

Väl hemma blev det dammsugning med stort D och torkning av golv, lite lek och bus, sen iväg och hämta Vendela på dagis!

Sen hände det inte så jätte mycket ändå..

Fick tipset att flytta barnens sängar då det kan vara orsaken till att båda sover så pass dåligt och nu vet inte jag om det bara var slumpen ELLER om det faktiskt kan bero på det, men båda sov skit bra inatt! Wille vaknade bara en gång och det var vid två tiden.. då kände jag mig pigg, bara av att få ha sovit dom timmarna ostört. Självfallet somnade jag ju om..men själva grejjen?! Hoppas inte det var något tillfälligt!

Nej, Wille stinker skit, trevligt..så måste bytas blöja och sen dra!

Hej!

Sömnlöst och ny(gammal) tv!

Det kändes minsann som att familjen hade bildat ett pakt mot mig inatt som gick ut på att ge mig den minimala sömnen som bara går att få! Låt mig ta det från början.. Vendela vaknade upp runt kvart i elva och vart ledsen och sa "Inte sova mera" (och det behövde hon ju förstås!) trösta, trösta lite till, tog till nappen men slutade med att hon fick lite välling som hon somnade till.
Sen vid halv ett hörde jag ljud från Williams rum, yepp han var vaken. Upp och göra välling (har försökt att bara ge nappen, men blivit så ledsen då när man gått därifrån), men han somnade han med. Godnatt och hej sängen ungefär. Trodde jag. Försökte somna gång på gång men Jimmys ljuva snarkningar höll mig vaken, jag höll på att krevera! Ruska på honom, sa till honom och han vände sig, var tyst en stund för att sen börja snarka..mer..högre..högre.. och ja, då var det bara att säga till igen, ruska om.
Lyckades somna där iallafall, men vem vaknar vid tre igen och är ledsen och säger "inte sova mer!"? Jo Vendela. Somnade om efter en stund men små gråter fram till fyra (och då kan man inte bara somna om ordentligt utan ligger ju spänt OM hon skulle vakna till ordentligt igen). Sen somnade jag till där igen ett tag.. Och klockan fem vaknar Wille, ligger och pratar.. testar att gå in i rummet medan det fortfarande är mörkt, dvs tänder ingen lampa så han inte kan se mig och därmed bli ledsen när jag går därifrån och ger nappen, han tar den ett tag, hostar till (iochmed att han vart förkyld ett tag nu så sitter ju hostan kvar) så nappen åker ut och med tanke på mörkret så hittar han den ju inte själv såklart.. och är vaken. In i rummet, letar efter nappen, in i munnen på Wille och han somnar om efter ett tag.
Och vem skulle upp kvart över sex? Wille såklart! Var jag trött? Om jag var!
Älskade älskade natt.

Hittade en tv till Vendela idag, ni vet en sån där gammal tjock 17 tummare med inbyggd vhs, skit bra ju! Så nu står den inne i hennes rum.. är nu ute efter massvis med PippiLångstrump i VHS format (såklart) som hon kan se där inne, hon verkligen älskar Pippi! Ska givetvis köpa en dvd spelare till henne sen så man kan bränna ner massvis av barnfilmer..men tills vidare är vi ute efter en massa Pippi filmer!
(men nu när vi inte har några vhs filmer med pippi ska hon såklart låna Jimmys data för att se pippi på datan!)

Jahaja.. ja vad har hänt mer idag? Tog en promenad så William kunde somna till ett tag, handlat lite..städat. Ja, det rutinerade man gör om dagarna ungefär!


Hylluppsättning och husmor!

God kväll!

Som rubriken lyder så har jag vart en riktig husmor idag vid middagen.. bestämde mig för att göra Kalops! Visst, bland de enklaste maträtter som finns att göra, men ändå.. det ska ju stå och puttra hur länge som helst och kalops är ju inte sånt man äter speciellt ofta med tanke på det, men det fick det bli idag! Skit gott, verkligen! Tyckte Jimmy med, Wille åt annat medan Vendela bara petade i maten..stoppade i sig någon köttbit och potatis bit, men inte mer än så. Men inte går det något nöd på henne inte!
Sen till efterrätt blev det äppelpaj med vaniljsås(hade bakat själv..hihi) Jätte gott var det! Linda och Elvis kom också upp och fikade med oss.
Riktigt husig kände jag mig idag som sagt hehe.

Så var farfar förbi här på eftermiddagen och hjälpte Jimmy att sätta upp barnens hyllor i deras rum, Vendelas rum är väl fulländat nu skulle jag tro.. Fattas några möbler i Williams rum innan det är helt klart, behövs att åka till Ikea inom den närmsta framtiden!

Så, ja.. det är vad som har hänt idag!
Kors i taket så fick jag lägga Vendela utan problem idag, trotts att Jimmy var hemma. Har typ aldrig hänt förr, och att hon somnade på en gång dessutom! Halleluja moment. Hoppas bara på att hon inte vaknar och är ledsen inatt..

Imorgon är det dagis dags för Vendela och sen får vi helt enkelt se.

Hej!

Blåst, segt, fikat

Vilken seg dag det är idag! Tiden går i snigel fart om man jämför med igår.. William tar sin dagliga vila i sängen i sitt rum, Vendela tittar på Pippi inne i sitt rum,Jimmy kollar på tv och jag..jag ligger här i soffan och skriver. Och är trött, och uttråkad. Det är inte speciellt ofta jag är det ska jag tala om! Men nu är jag det.
Varför är jag trött? Vendela har ju kommit in i världens knasigaste period på nätterna som gör att hon vaknar varje natt i stort sätt.. William vaknar ju fortfarande någon gång som så.. och så snarkar Jimmy mig rätt i örat vilket resulterar till LITE sömn, därför är jag trött! (Måste ju faktiskt få gnälla lite ibland..)

Nu på förmiddagen var vi förbi Johanna och co och hälsade på och fikade lite. Vendela är riktigt förtjust i nykomlingen Troy, vill titta och klappa!  Sen när Wille började bli trött gick vi hemåt..

Tråkigt väder idag..blåser kallt och inte skönt alls. Hua!
En riktig tråk-söndag med andra ord..

Nej, skriver mer sen istället.

Igår och idag

Nej, ingenting skrivet igår, hade ingen ork till det faktiskt!
Men jag tar och summerar gårdagen samt idag!

Igår var Vendela ledig från dagis, brukar köra att hon är ledig åtminstonde en dag i veckan.. antingen måndag eller fredag så det blir en sammanhängande "långhelg" för hennes del. Nu har hon fått vara ledig 3 fredagar i rad, delvis för hon då har kunnat leka med hennes kompis (eller rättare sagt, bästa kompis) som går måndag-torsdag! Så har dom då kunnat leka dessa fyra dagar tillsammans..annars brukar det ju bara vara 3 dagar då Vendela brukar vara ledig måndagar..ja, ni hajar! Så igår var hon då ledig! Och Jimmy jobbade då.. så jag hade kidsen själv!
Bestämde oss dagen innan för att gå upp till Lina för att hälsa på, leka lite och fika och sagt och gjort så gjorde vi det. En rejäl promenad dit upp med barnvagn och hela kittet, Vendela satt längst fram på vagnen då hon "inte orkade gå" som hon då sa. Så då passade jag på att gå i min takt dvs snarliknande powerwalk och fan va skönt det var!  Efter ca 35 min i riktig rask takt var vi framme hos Lina. Vendela var lite små blyg inför kusinerna samt faster men mjuknade ganska fort. William lekte såklart med Ida och röjde runt!
Fikade lite, pratade lite osv osv.. Var riktigt trevligt. Är inte såå ofta jag är uppe där på tu man hand, brukar annars vara så att jag och Jimmy åker upp när han är ledig eller dylik. Men det var kul!
Innan vi gick därifrån fick barnen lunch , sen så promenerade vi vidare till affärn innan vi skulle hem.
(Och som alla vet som nu läst min blogg på den senaste tiden vet ju om att Vendela inte använder nappen längre mer än till kvällen/natten och inte William heller) Men på affärn så såg hon ju dessa nappar då. Och dom skulle hon HA, SKULLE HA! Utröck hon sig!
- Nej, sa jag, du har nappar hemma och dom får du bara ha på kvällen när du ska sova!
Då brakade helvetet lös, verkligen helt lös, hon blev som en helt annan tjej, som att satan själv bosatte sig i hennes kropp för ett tag. Hon skrek, verkligen gall skrek! Alla i affärn kunde säkerligen höra och jag skojar verkligen inte. Hon la sig ner på golvet, skrek, grät, tog av sig skorna och kastade iväg dom (?!?!?). Jag tog upp henne flera gånger för att få henne på fötter, sökte ögonkontakt med henne och frågade varför hon gjorde såhär för, men hon var helt okontaktbar, hon var A R G! Matkorgen i ena hand, barnvagn med sovande William i andra hand och en ursinnig Vendela i tredje(tänkte jag säga) och försöka ta sig till kassan, betala, packa och gå därifrån.
Ja herre gud säger jag bara.. för såhär brukar hon INTE vara, heeelt olik sig själv! Kunde verkligen se på folks miner att "vad är det där för ouppfostrad unge hon har?!" (Nog för att jag inte bryr mig som så) Ut från affärn kom vi till slut, fortfarande med en illvrålandes Vendela. Tror inte riktigt hon själv visste vad hon vrålade för då.. Skulle inte gå med mig, skulle springa sin egna väg. Bet mig i läppen, fick upp henne på vagnen och så gick vi vidare. När hon väl hade lugnat sig stannade jag vagnen, gick fram till henne, satte mig ner på huk och förklarade att mamma blev jätte ledsen när hon var så inne i affären. Då tittade charmtrollet på mig, kramade om mig och sa "förlåt". Då kunde jag inte låta bli att krama om henne och förlåta henne!
Men det scenariot inne på affärn har jag aldrig vart med om när det gäller henne, hujedamej!

Iallafall!
Mötte Linda och Elvis på vägen hem som följde med oss hem.

Idag så var Jimmy ledig, skulle egentligen jobbat kväll som ikväll dåra, men taxibilen var bortlovad så det var inte så mycket att göra åt saken, - bara vara ledig med andra ord.
Så vi tänkte försöka göra det bästa av dagen!
Kom på att vi kunde ju ta med barnen ut i skogen, Vendela är ju ändå så pass stor nu och borde tycka det är kul ute i skogen, så klädde på oss och dom och tog bilen till den närmsta skog.
Och det vart ju en väldigt lyckad dag! William satt snällt i vagnen och Vendela tyckte det var mäkta intressant att se alla svampar, myrstackar som jag visade, kottar, pinnar, stig, träsk osv osv. Så åt vi lite bullar och drack festis som vi hade köpt med oss ut och sjöng massa barnsånger(eller ja, jag och Vendela dåra..), så kul för hon sjunger verkligen med numera.
När det började närma sig lunch tid åkte vi hemåt. William somnade redan i bilen så han la jag i sin säng när vi kom hem. Vendela åt lite och lekte en del på sitt rum!

Var förbi Coop då vi skulle köpa mer såpbubblor till Vendela då hennes som hon fick av Jessica när hon var här hade tagit slut (det var verkligen poppis med såpbubblor!!) hittade också en stooor lastbil (leksak såklart..) till Wille som vi också köpte..

Blev egenmarinerad fläskfilé till middag idag med pommes, sallad och sås.. riktigt gott. Vendela tyckte om det!

Efter maten kom Linda och Elvis förbi så bästisarna (Elvis och Wille) kunde röja lite , så kom Lina och Ida överaskande förbi på fika! Trevligt!

Så har barnen badat nu på kvällen och snart är det sänggång för dom små trollen, så ska vi kolla film och äta massa gotta när dom somnat.. härligt!

Full rulle idag!!


Vendela idag

I skogen



Fikade!





Wille ser livrädd ut, men så farligt kör jag inte!



Torsdag

Torsdag, Jimmys allra första pass på tre veckor och jag blev ensam med barnen för första gången på väldigt länge!Men det var ju inga problem med de inte.. Wille vaknade redan vid sex tiden och Vendela vid kvart i sju ungefär.
Båda fick frukost, testade med att ge lillebror havregrynsgröt och ja, han protesterade stooort! Så det var inte hans grej helt enkelt..
Efter att ha klätt på båda och lekt, borstat tänder och hår så begav vi oss till bussen upp till dagis!
Puss och kram uppe på dagis och jag och Wille gick vidare för att möta Linda och Elvis där vi i sin tur skulle upp till affärn ca 30 min därifrån..
Handlade lite och hem igen!
Lunch serverades och så mera lek för barnen medan jag och Linda "bara var".

Hämtning av Vendela på dagis vid tre, hem, fixa mat, äta mat, leka, bada och på med nattkläder och nu sover dom små trollen!

Min dag, kort och gott.
Fasiken så trött jag vart idag så det blir nog godnatt ganska snart..

Hej!


Fin dag

Kväll igen då, dagarna rinner förbi!
Har vart riktigt fint väder ute idag, gillas! men har vi vistats ute? Nej och det har jag faktiskt lite ångest för.. hoppas (eller ja, det kommer det ju göra) att det kommer fler fina dagar..som imorgon exempelvis! För då ska det ut med Linda och Elvis. Har verkligen längtat efter dessa promenader man alltid tog när Jimmy jobbade, men i sommras och nu dom här tre veckorna han har vart ledig så har man inte rört på sig speciellt mycket.. så det ska bli super skönt och det kommer även William tycka!

Vad har annars hänt idag? Nej, inte mycket alls..tvättstugan(som jag egentligen skulle haft för ca..3 dagar sen?? men blev aldrig så) så nu är det ren tvättade kläder i hemmet..

Nej, inte blev det mycket uppdaterat idag, men jag uppdaterade iallafall! Huvudsaken,visst??


Kväll.

Barnen sover sen länge tillbaka, rättare sagt så somnade Vendela vid sju tiden medan William envisades om att somna ca 19.45! Kors i taket, vad tog det åt den unga herrn egentligen? Ingen aning, sova ville han absolut INTE göra. Kastade och var sur och tvär, förmodligen övertrött.

Huvudvärken är iallafall över nu..tack och lov, har kommit relativt lindrigt undan den här gången när det gäller migrän.. men är trött, så trött så trött och seg. Hoppas inte segheten håller sig (som det annars brukar) tills imorgon.
Har sökt just på den huvudvärken jag har, finns ju så många olika typer av migrän och den jag har kallas tydligen för ögonmigrän (http://sv.wikipedia.org/wiki/Migr%C3%A4n#.C3.96gonmigr.C3.A4n) där i stort sett alla mina symptom stämmer in på det. Fan, det är rätt otäckt.

Jaja, nog om den där förbannade migränen som stått i centrum i stort sett hela dagens bloggande, bortsett från på morgonen.

Nu på kvällen har vi kollat på idol, käkat lite chips och nu så gör vi i stort sett ingenting.. ska snart sova tror jag.
Imorgon är sista dagen Jimmy är ledig innan jobbet kallar igen. Och då blir det back to buisness för alla parter!

Nej, sova tror jag att jag var inne på att göra..
Hej!

Migrän

Så underbart när man i ena stunden är precis som "vanligt" och så i nästa har man början till migrän.. (Hoppas ni förstod ironin i det hela?) Utan förvarning! Bara sådär, pang bom, vips ungefär. Börjar med att jag känner mig enormt stirrig, sedan kommer flimmret framför ögonen, föremål försvinner framför en och man känner verkligen paniken i kroppen, man vet att när det här flimmret avtar så väntar en skyhelvetes huvudvärk och en enorm seghet och som en typ fördröjning i synen? Skit sjukt. Och det är inte bara så den dagen man fått migrän anfallet, även nästa, inte huvudvärken, men det att det känns som att synen är "efter", hela en själv känns efter på något sätt.
Satt ju i bilen, tänkte åka upp till Coop för att kolla gummistövlar då dom säljer ut dom för halva priset, perffa att kunna köpa in till båda barnen i större storlekar, men då började stirrigheten och flimmret. Great, verkligen.
Jimmy åkte förbi apoteket för att köpa Ezee (har ju aldrig testat dom, men tänkte att det är väl värt ett försök, vad som helst för att slippa den äkcliga smärtan som sätter sig i ena sidan av huvudet och ansiktet, för att sen efter några timmar byta sida..?) Så tog två stycken på en gång och han skjutsade hem mig så jag kunde lägga mig. Fan va arg man blir, när man planerat något och så blir man skit förhindrad tack vare något sånt här!
Hur som, kom hem, la mig på soffan och försökte sova.
Vaknade upp, Jimmy hade hämtat Vendela på dagis, flimmret för ögonen var så gott som borta, men det traditionella segheten och som jag skrev ovan, "efter"-heten var ett faktum. Och huvudvärken för att inte glömma. Yey. På högra sidan, ner runt högra öga, mot början av kindbenet.  Ont ont ont. Alltså hade inte ezee något vidare effekt, men som jag hade lyckats läsa på bruksanvisningen så skulle man ta två till om man inte hade märkt av någon effekt, sagt och gjort. Har det hjälpt? Nej.
SKIIIIIIIIIIIIIIIIIIIT! rätt ut sagt..
Men Vendela var skit gosig mot mig när hon kom hem, förklarade att mamma hade ont i huvudet så hon satte sig bredvid mig i soffan, "ont i pannan" sa hon, blåste och pussade mig på pannan och kramade om mig ett flertal gånger. Söta söta underbara barn!

En riktigt detaljerad beskrivning av mitt lyckade migrän anfall.

Lite av varje

Halsen gör fortfarande ont, men inget mer än det, konstigt ändå för det brukar alltid bli mer och brukar alltid just börja med halsont, men inte nu. Rätt skönt, men jobbigt med en hals som gör ont..
Willepille däremot är dundersnorig..hostar och nyser, stackarn..inge feber eller påverkad som så, men jobbigt för han.. Vaknade upp igår kväll och var super ledsen, snoret rann och han ville inte alls vara med i leken. Drog ut själva täcket ur lakanet (han kändes lite varm) så han bara fick sova i lakanet, lite välling och en ipren supp, sen sov han fram tills 06,45 imorse. Men fortfarande snorig..
De ända som klarat sig är just Vendela och Jimmy. Eller okej, Vendela är lite snorig, märk väl lite! Hoppas det fortsätter..

Hur som!
skulle ju ha tvättis idag! Tror ni jag tog tiden och tvättade? Nej.. Vi åkte på stan med Linda, Elvis, Lina, Ida, Johanna,Peter och lilla Troy istället. Köpte in flytande alvedon till barnen, tycker det är så perfekt för det är ju bara att blanda ner i vällingen och vips får dom i sig det, än att behöva krångla med suppar..speciellt på kvällen/natten när dom ligger i sängen och är ledsna liksom. Så det fick det bli!
Sen hittade jag en ny dockstol till Vendela då hennes gamla hade gått sönder, gjort ett försök till att laga den men det blev verkligen bara fel, så det blev en ny. En som man sätter fast i hennes bord. Great!
Wille fick ett par vinterdojjor och en filt.. så nu vinter; here we come! Laddade och redo med allt.
Så fick ju Jimmy sina älskade strumpor , vet inte riktigt vad det är med hans fötter för strumporna hans har en tendens att bli hål i..hmm..

Nu ligger iallafall William och sover, har gjort det sen 11 ungefär.. var en riktig tröttmössa! Får sova tills han vaknar, sen se till att han får något i magen..
Vad gör vi under tiden? Bloggar nu ju, ska stoppa i mig något att äta, mår så illa så det inte är sant (?) så ska de om det blir bättre av lite mat.

Vid tre ska ju Vendela hämtas, hem oc laga mat, äta mat, sen ska vi två bege oss till Johanna där kusinen Ellen fyller 9 år! (Vill inte ta med mig William som är snorig för Troys skull så han inte blir smittad) Och jag kan nog ana att Vendela har saknat Liam en hel del, så hon ser fram emot det =)

Uppdaterar mer ikväll då!

Glömde..

..skriva om nattningen idag!
Eftersom Jimmy inte var hemma fick jag ta nattningen idag av båda barnen, inget fel i säg som så, men när Jimmy också är hemma är det oftast han som nattar Vendela. Eller ja, oftast och oftast, ALLTID. Jag får inte, ett blankt ner och massa prostester från Vendelas sida! Det SKA vara pappa som nattar henne och han ska ligga på golvet bredvid hennes säng tills hon har somnat, försöker han gå därifrån blir hon arg.
Hur som havet, med tanke på att det var jag så tänkte jag, "ska se nu om jag kommer behöva ligga bredvid henne?", tänkte inte ens göra indikationer på att jag skulle göra det utan se vad hon själv säger. Så vi gjorde iordning vällingen efter att ha lagt lillebror och gick in i hennes rum. Bäddade ner henne, tände hennes nattlampa och drog ner rullgardinen, pussade om henne godnatt och sedan gick jag lite försiktigt ut från rummet, tänkte om hon skulle säga något, men inte då! Och sa ingenting heller efter vällingen.
Snacka om att ha farsan inlindad kring sitt finger.. ;)

Allians styre, bilverkstad

Så vann Alliansen, igen. Well, bara att acceptera då, i 4 år till. Hoppas de håller vad de lovar och gör allt lite bättre, eller ja, lite granna iallafall.
Och vad var det jag anade? Jo, SD kom in i riskdagen.. vad händer nu?
Nej, jag hoppas det här blir bra, någongång.

Så nu sitter jag här i min lilla ensamhet , barnen sover och Jimmy är inte hemma. Så då passar jag på att skriva några rader iallafall..
Var med bilen upp till verkstan efter att ha lämnat Vendela på dagis, inte blev man klokare för det, snarare ännu mer bekymrad OM problemet är det, ser pengarna bara försvinna framför en ungefär. Visst, jag har inte körkort, men bilen är ändå en familijär ägodel så klart det knyter sig i magen liksom.
Sen var vi förbi Lina en sväng och fikade, kusinerna lekte, Ida sprang iväg medan Wille kröp det fortaste han kunde, haha!
Skulle ju egentligen haft tvättis, men struntade i den tiden idag och gav bort den till Linda (trodde jag) Haha, det var visst helt fel tid så stackarn fick hetstvätta alla sina kläder för att sen släpa dom ända hem till föräldrarna för att hänga upp dom.. förlåååt Linda! Uppenbarligen är jag rätt flummig angående tvätt tider för det där är ändå inte första gången!

Det är väl vad som hänt idag. För att uppdatera lite angående napp-hysterin här hemma så går det jätte bra, hon är inte lika förbannad som igår och accepterar mer och mer , bra!

Ouch, har haft ont i halsen hela dagen =( Men bara det, hoppas det går över..




Valvaka och finito av nappen! (Nästan iallafall..)

Ja, så är det. Nu ska det slutas med napp för båda barnen förutom på natten när det är sovtajm! Delvis för att Vendela är så pass stor nu så hon behöver ju verkligen inte napp (hon suger ju dessutom på tummen) och det är ungefär den stora anledningen till varför båda ska få sluta med nappen. William bryr sig inget, han är totalt oberörd, men Vendela har vart eld och lågor idag, riktigt surig emellanåt! Sen så glömmer hon bort nappen för ett tag och är som vanligt, men sen dyker den upp i minnet igen och hon blir FÖRBANNAD.
Och jag förstår henne, faktiskt, man kan jämföra det med en vuxen som exempelvis ska sluta röka.
En jävligt bra jämförelse där det handlar om att bryta fula ovanor.
Hur som helst, trots att hon iprincip hatat mig och Jimmy idag så har det gått bra, vi har förklarat igen och igen och återigen varför varken hon eller William ska ha napp om dagarna och att hon får den när hon ska sova. Och det här kommer accepteras, men det kommer ta tid. Härda, både för oss och henne. Snuttisen! Men det blir bra i längden..som jag skrev ovan, hon är ju så stor nu, så behöver ingen napp om just dagarna!

Ja, så det är valvaka på tv och jag är verkligen inte förvånad över vad prognosen visar hittils, alliansen kommer med största sannorlighet sitta kvar i ytterliggare 4 år till. Men att SD kommer (där också med störst sannorlighet, valvakan är ju inte riktigt över en..) in i riksdagen är oroväckande, - som fan! Ett främlingsfientligt parti, kaos i riksdagen, kaos i samhället. Tycker jag.
Det skulle ju ske två stora mirakel för att förändra den här prognosen, men mirakel sker väldigt sällan och tvivlar starkt på att det kommer ske nu.. Men men!

Imorgon är det dagis! Fast det kanske jag redan har skrivit?  Tvättis, upp med bilen till verkstan..igen. Vad händer mer? Får se vad dagen har att bjuda på..=)

Nu är jag jäävligt trött så nu lägger jag mig och kollar vidare på vakan och skriver mer imorgon!

Hej!


Jag saknar dig.





Val idag ju!

Wille sover och Jimmy och Vendela är hemma hos farmor och hälsar på!
Vad gör jag? Slöar x10! Allt är ju städat och fixat hemma så det finns inte mycket annat att göra faktiskt..

Efter det jag skrev senast var vi förbi Johanna och hälsade på den allra nyaste mini-mini kusinen Troy (som han nu ska heta alltså) så liten.. men jätte söt! Och han skulle ju sova igenom sitt finbesök förstås ..hihi!
Sen bar det hemåt, mata barn och få lillebarnet att sova och nu sitter jag här.

Är ju Val idag. Har ni röstat? Gjort eran plikt för samhället? Jag gjorde det i fredags, klart man ska rösta ju! Helst ska man (lite traditionär som jag är..) rösta på själva valdagen, men det fick bli i fredags ändå.
Vi ska se val vakan ikväll och jag tror helt ärligt att det parti som redan sitter kommer förbli på sin plats, men fick JAG välja hade det vart andra bullar. Men men.. har iallafall fått min röst hörd och det är huvudsaken!

Så, vad händer nu då? Ingen aning..fortsätta slappa, Wille ska få sova tills han vaknar och dom andra..ja, dom lär vara borta ett tag till. Njuter lite av tystnaden kanske?


Den går upp..

..statistiken ja, fan va kul!

Vet inte vad som hänt med Vendela, men säkert i en månad nu så vaknar hon flera gånger om nätterna och gråter, vissa gånger somnar hon om av sig själv för hon gråter så pass lite, medan vissa gånger får man gå in till henne, antingen jag eller Jimmy. Och så vaknar William ca 1 gång/natten på det. Det blir ärligt lite frustrerande, iallafall i längden. Jag vet ju inte varför Vendela är såhär, eller ja, ingen av oss vet, och hur länge det ska vara såhär. Det är ju synd om henne som vaknar oich är ledsen så pass mycket och ofta om nätterna :(

Well well..
Imorgon är det måndag som sagt, dagis dags för Vendela och jag måste ringa bvc! Klant som jag är så missade vi totalt Williams 1års kontroll på bvc samt spruta i fredags, så jag måste ringa imorgon och boka en ny tid, viktigt det där med spruta ju!

Åh, okej, nu vart det jätte osammanhängande så jag skriver mer sen istället.. nu ska det diskas!

Och så kväll!

Barnen sover och Jessica är på väg hem.. saknar henne redan ju!
Haft jätte trevligt idag, fikat, pratat, lekt med barnen, vart ute en stund, ätit en skit god lasange och mycket mycket mer..Hon hade även köpt med sig en jätte fin present till William i försenad födelsedags present och sen såpbubblor i HelloKitty till Vendela..tack så hemskt mycket (från barnen förstås!!) Kändes jätte bra att få träffa en sån barndomskompis igen och mycket mycket mer blir det!
Vi älskar dig Jessi, det vet du!

Nu, bilder!

William med sin present, skit tuff sak!






Vendelas försök till att blåsa såpbubblor





Och så lite kort från när William fyllde 1 år ung såklart!



Syskonen ihop




Öppnar present

What the..?!

Vad i hela världen har jag gjort med min käke?! Fick svin ont igår morse när vi satt vid frukostbordet, det kändes ungefär som att käken skulle hoppa ur led (fasiken vad roligt det hade sett ut om den hade gjort det!) Hade jätte svårt att tugga, det gjorde liksom ONT! Och att dricka dessutom?!
Och jag har fortfarande ont! Vad är felet? Imorse kunde jag knappt stänga igen munnen (okej, jag hade ju haft den stängd iallafall några gånger under natten).. Kan man sträcka käken eller vadå?
I vilket fall som så har jag aldrig upplevt det här tidigare!

Willepille sover!Var en riktig tröttmössa så han somna i bilen förut och sover än.. Jag ligger här i soffan och skriver av mig lite, Vendela sitter bredvid och smaskar chips (Det är ju faktiskt lördag!) och kollar på barnprogram samtidigt och Jimmy , ja Jimmy letar på nätet efter något roligt till bilen..

På tal om bil så skulle jag vilja spotta och sparka den i mängder just nu, fan, jävla bil! Men okej, den har några år på nacken och en olycka kommer sällan ensam (stämmer in sååå väl..).

Jahaja! Ja, nej nu ska jag försöka göra lite nytta, som att joina Vendela i sitt chipsätande eller helt enkelt förbereda lite kaffe och shit innan Jessica kommer ner.

Uppdaterar mer ikväll!

Nej, sista försöket!

Okej, nu gör jag ett alldeles sista försök med den här bloggen annars lägger jag av. Det kan bara inte gå såhär lång tid mellan, jag tappar ju alla trogna läsare? Okej, nu låter det som att jag är mega poppis och att hur många som helst läser och nej, - så är det inte. Men några är det iallafall, som läser, varje dag.
Hur får jag upp era ögon igen? Well, om jag nu fattar att det här är min grej (som det en gång var..) så uppdaterar jag ofta, får väl gå ut lite här och var med att jag bloggar igen.. eller iallafall försöker, för sista gången.

Whats new?!
Åh, minns inte vad jag skrivit i de senaste inläggen..eller jo! Att jag och barnen hade vart i uppl.väsby dåra, hos mina föräldrar en vecka! Och det var ju där i mitten av sommarn ungefär..
Veckan efter att vi var där påbörjade Jimmy sin 4 veckors semester. Härligt!
Dock ville väl inte vädret med sig typ nästan direkt när han påbörjade sin semester så det vart inte många dagar som vi var på stranden inte, men vi hade det mysigt ändå..

Och så kom den veckan då barnen skulle vara hemma hos mormor och morfar en hel vecka själva! Jisses vilken ågren man hade ändå..med tanke på att jag aldrig aldrig vart ifrån barnen så pass länge förut, men det hade gått mega bra och barnen OCH mina föräldrar hade haft skit kul rent utsagt!
Och det hade vi med under den veckan faktiskt =)
Drog till Grönan med Tobias och Linda ena dagen, var verkligen jätte skoj! Åkte ungefär..allt? Övervann min rädsla för det mesta ;-)
Kort och gott så var den veckan en riktigt välbehövlig vecka!

Så tog Jimmys semester slut och började jobba igen och Vendela började på dagis igen och vi föll in i de gamla rutinerna. Det var fakiskt väldigt skönt ändå.
Men det varade inte speciellt länge innan Jimmy påbörjade ytterligare en ledighet(som varar än!) pga vissa omständigheter.

Ja, det är väl det som indirekt hänt under den senaste tiden!

William reser sig upp utan stöd numera, sjunger Vendelas samlingssång som dom sjunger på dagis (som vi också sjunger rätt mycket av här hemma..) har 5 gaddar, matvrak, går längst möbler och har en stark vilja!
Så har han också gått och blivit en 1åring dessutom! Den 14:e september kl.15,26 närmare bestämt!
Vendelas ordförråd har utvecklats något enormt på bara dom senaste veckorna, helt otroligt!Hon har vart en tjattrande kicka men det mesta har väl vart lite otydligt sådär, men nu så, nu pratar hon så även den trögaste förstår (skämt och sido). Underbara barn!!

Imorgon kommer Jessica ner hit, underbara underbara Jessica! Saknat henne som tusan så det ska bli mega trevligt.
Så jag tar och uppdaterar mer imorgon kväll, - även med lite bilder!


RSS 2.0