En tidig söndagsmorgon

Eller ja, tidigt och tidigt , förmiddag kanske är rätta ordet!
Jag och barnen är uppe, påklädda och klara. Barnen har fått frukost , jag har inte ätit än.. äter sen när Tobias och Jimmy vaknar! Jimmy jobbade natt inatt så han kom hem vid 05.00 imorse, så han ska nog få sova ett tag skulle jag tro.

Så var helgen förbi och imorgon är det måndag! Inte har det vart världens finaste väder heller, regn och riktigt tråkigt väder! Det positiva i det hela är att snön försvinner fortare!

I fredags var det ändå relaltivt hyffsat väder när vi hade hämtat Vendela så Jimmy beslöt sig för att grilla till middag. Första grillningen för i år!Och vad gott det var, till och med Vendela tyckte om det!

Igår så åkte Jimmy skyttetrafik till Länna. Hans dator som han hade lämnat in på lagning vart klar såsom igår så han åkte och hämtade den. Det visade sig att dom hade bytt hela hårddisken på datan så han hade fått en ny. Så köpte han även med sig en skotork hem! (kan ju behövas nu när Vendela simmar i vattenpölar på dagis som sagt) Sen när han väl var hemma och satte på datan märkte han att hårddisken inte alls var lika stor som den han hade när han lämnade in den, tillochmed hälften så liten! Så tillbaka till Länna där det visade sig att reperatörerna hade glömt att aktivera hårddisken som dom hade satt in (han har alltså två st i datan..) så den aktiverades och sen raka vägen hem!

Senare på kvällen gick jag, barnen och Tobbe till Johanna en sväng och fikade lite.. sen hem!
Vendela fick bada som hon numera älskar och jag gav William sin nattgröt inne i badrummet. Det tyckte han var kul!Kunde titta på när storesyrran badade samtidigt som han fick käk!

Barnen la sig vid 19.30 tiden, somnade kanske 19.40-45.. Vendela hostade som satan innan hon somnade, ingen slemhosta utan en riktig rethosta, men inget som märks av idag iallafall! Tillfälligt?

Sen på kvällen gjorde jag och Tobias i stort sätt ingenting.

Det har vart min helg det!
Längtar redan tills nästa, Jimmy ska vara ledig hela helgen! Och på lördagen är vi bjudna på påskmiddag hemma hos Lina och Magnus och på söndagen middag i Väsby, ska bli kul!

Och så åker Tobias hem på tisdag och följer med oss tillbaka till Nynäs på söndag..så i stortsätt hela veckan kommer han inte vara här =( Kommer kännas tomt.


Den 25 Mars

Skrev ju i inlägget nedan om skattesedeln då jag undra när den skulle komma och gissa vad?? Den kom idag! Weho! Jag får t o m tillbaka 1500 spänn, heelt okej för att ha föräldrapening tycker jag!
Och Jimmy, ja, han ska vi inte tala om hur mycket han fick! Hihi nej, men han fick tillbaka en hel del.. nästan dubbelt vad vi hade räknat med! Trodde jag såg fel först, men inte då, 5 fina små siffror var det=)
Så när pengarna kommer sen ska vi måla om barnens rum och lite annat. Kommer bli great!

Idag gick vi till degan igen, vädret kanske inte var sådär skit bra, men det regnade inte så vi gick! Linda, Elvis och Luke gjorde oss sällskap igen =) Lämna Pendi på dagis och sen vidare på stan! Inhandlade nya badhandukar vilket verkligen behövdes! Och sen lite annat.. Så gick vi hemåt!

Skorna Jimmy hade agerat skomakare åt, Vendelas skor alltså, gick inte som det skulle. Dom läkte idag med =( Så dom var bara att kasta och införskaffa nya..

Imorgon är det fredag. Skönt! Gå till dagis igen förstås, sen har jag tvättis och sen får vi se!

Ja just, åt vofflor idag till middag och Vendela åt hon med, en hel voffla!Halleluja!


Glad man blir!

Nu när jag satte mig vid datan vid åtta tiden (men jisses vilken datanörd jag är ändå!!) så tänkte jag om jag skulle ta och uppdatera bloggen, men tänkte att nää..jag skulle nog inte orka. Men så gick jag in här iallafall och fick läsa lite nya kommentarer från andra bloggare och va glad man blir ändå! =) Så fasen, jag uppdaterar idag iallafall trots att jag egentligen inte skulle ;)

Så jäkla fint väder det har vart ute idag! Så vi gick till dagis imorse istället för att ta bussen, men Linda, Elvis och Luke som sällskap. Skönt att komma ut på en sån fin promenad och båda barnen satt så snällt i vagnen under hela vägen, Wille somnade till och med (fast det gör han nästan jämt när han åker vagn, så det är ju inge ovanligt..gillar sin vagn!) Efter lämningen tog vi en promenad hemåt, förbi Skotten först och handla lite ingredienser till dagens bakning och sen hem till Linda!
Väl där hemma bakade vi choklad muffins som blev supergoda och kanelbullar som blev lika goda dom! Mums! Det ska vi göra om, eller hur Linda??
Barnen var också jätte snälla under tiden och Luke med!

När vi hade bakat, Elvis hade fått ersättning och William en yougurt burk till lunch så var det blöjbyte och dags att gå hem! Efter att ha vart vaken i ca 2 ½ timma så slocknade han så fort jag la honom i vagnen och sov från tolv till halv två. Skrutten.

Efter vilat passade jag på att dammsuga, ett vardagligt tvång? Wille fick lite fruktpure, Tobias kom hit efter att ha vart i Väsby under natten och sen klädde vi på oss och mötte Jimmy för att åka upp till degan och hämta Pendi!
Passade på att ta med mig lite mer kläder i hennes redan (harkel..) överfulla låda med kläder, men bra att ha kanske?? Och som inte får plats här hemma!
Hade gått jätte bra på dagis, ätit lite si och sådär men annars så.. dock så läcker ena hennes stövel (som var så bra så med foder inuti iochmed att de ändå är lite kallt än) så hon hade vart dyngsur på ena fossingen.. så när vi kom hem passade vi på att försöka laga "sprickorna" i stöveln där det hade läkt in med superlim och det verkar funka? Läckte inte in när jag fyllde handfatet med vatten och stoppa ner stöveln så vi får se. Är inte så att jag inte har råd att köpa nya, skulle kunna köpa 10 st nya om fallet var så, men man måste vara smart vettu ;)

Johanna var förbi här och fikade förut och smakade mina och lindas supergoda bullar och så prata vi lite granna om himmel och jord..

Ja, det är det som har hänt idag!
Är det lika fint väder imorgon (vilket vi förstås hoppas!) blir det en prommis till dagis igen, sen ska jag och Tobias göra stan osäkert! Det ni!

Hoppas att skattedeklalrationen kommer snart, börjar bli lite nervig om man kanske får någe eller får betala tillbaka?? Behövde inte göra de förra året, kanske inte behöver göra de nu heller. Hoppas! Men mest nyfiken är jag på Jimmys förstås! Hihi, han tjänar ju trots allt lite mer än mig på mina få tusenlappar i månaden :P

Elvis och William!


Mammas grabb sover..har lånat syrrans napp




Lite senare..

.. på kvällen. Barnen sover och vi allihopa är nog ganska trötta!

Bvc besöket gick bra, gick fort också! Mötte Cathrine när jag skulle dit, hon skulle till mvc 45 min senare än min tid på bvc, men vi hann med att prata lite!
Nåväl, besöket gick bra! Han väger nu 8990 g och är 68.5 lång! Viktkurvan börjar plana lite, men är rätt vanligt från 6 månader och han är ju en liten tjockis så skulle den fortsätta rakt upp hade han nog vägt över 12 kg innan sitt 1 års dag! =) (trots att han ändå inte är så stor i maten??). Han visade sina färdigheter igenom att nästan så fort jag la honom på skötbordet så ville han vända sig om, han visa sin stadiga nacke när han låg på mage och allt såg bra ut.
Frågade doktorn även om varför han ibland spyr i samband med att han ger honom mat exempelvis gröt eller barnmat (är aldrig så när han äter flaska) och det här "problemet" har ju dykt upp nu sen han började hosta, men läkarn sa det att det beror på att hans slemhinnor redan är irriterade som dom är och så kommer man där med mat och irriterar ännu mer och när han hostar som han kan göra iland när han äter, det startar själva kräkreflexen och mat kommer upp. Han sa de att det är ingenting jag behöver oroa mig över så det var skönt!
Dock så sa han att vi ska vara uppmärksamma om ifall det "piper" i hans andning när han andas ut, för iochmed att han vart så förkyld så pass ofta nu så kanske det rör sig om förkyldnings astma =( (Och nej! Inte pga att vi har pälsdjur hemma,det sa han själv!!) Lite jobbigt, men än så länge har vi inte hört något sånt.

Mötte Tobias efter bvc och inte innan som jag skrev i inlägget nedanför, han blev lite sen så jag passade på att göra stan och Lindex innan bvc. Hittade 2 bodysar och 1 par byxor till Wille och köpte en till nappflaska till honom som han ska börja äta välling ur!
Och på tal om välling så fick han det vid fyra nu på eftermiddagen, verkade inte så hungrig för han åt bara 60-70 ml, men han åt iallafall! Men när han ätit ersättning har han ju inte ätit så mycket heller.. men det kompencerade han sen till kvällen då han faktiskt, utan proster, smällde i sig en tallrik gröt!

Så mycket skriverier och prat om William så jag skriver några rader om mammas prinsessa också!
Henne är det bra med, sen vi startade med magmedicinen (Movicol) så har hennes aptit ökat något enorm, dom säger de på dagis att hon äter betydligt mycket bättre nu. Så förmodligen, vad vi tror, hade hon nog ingen större aptit då magen inte fungerade som den skulle. Men kul och skönt att det funkar! Rådgjorde även med barnläkarn som jag träffa idag med William (som även har hand om Vendela) om just magmedicinen och med tanke på att den funkar så pass bra att hon gör ifrån sig flera gånger om dagen, så ska vi nu testa att bara köra med medicinen i vällingen varannan dag och se om tarmarna kanske har börjat arbeta lite bättre själv nu. Håll tummarna för henne!

Mycket prat om bara barnen, men dom är huvudfokusen i mitt liv, och förstås Jimmy! (och Tobias med såklart!)

Nu ska jag se Familyguy, det självklara på onsdagar. Skriver mer imorgon, hej!

Bvc idag!

Där ska vi vara 13.45! Är dags för 6 månaders kontrollen, vikt och längd på Pillewille, spännande! Innan så ska vi möta Tobias vid tåg stationen som ska hem hit igen vid 13.00 så vi ska göra sällskap till bvc, om vi hinner ska vi förbi Lindex först men det tror jag vi hinner faktiskt..tar inte så lång tid dit!

Lägger upp lite nyare kort på lilleman:







Long time no se!

Ja verkligen, nu vart det ett jävla bra tag sen jag skrev, känner faktiskt liiite tvång om att skriva men fasen.. jag kan inte glömma bort bloggen!

Som sagt, nu har det gått en runda sjukdomar här..IGEN! Började förra veckan, i måndags. Vendela ville inte äta så bra under dagen och hon var kläningare och ledsnare än vanligt.. kände nästan på mig att hon skulle bli sjuk och hon kändes varmare på måndags kvällen. Bestämde redan då att, nej hon får vara hemma från dagis imorgon. För inte ska hon ha feber och må dåligt heller. Och det var ju bra det, för sen när jag kollade till henne på kvällen där hade hon bajsat ner hela sig =( Löst och hon var skållhet. Jahaja, ja, magsjuka gick ju på dagis så förmodligen hade hon fått det därifrån. Fick byta på henne, tvätta och byta sängkläder och va det STANK! Gav henne mera välling med alvedon i och hon åt upp allt peppar peppar. Förberedde mig också på att vi andra skulle bli dåliga då risken är ca 96 % att man själv blir smittad av magsjuka och Jimmy hade inte vart sig själv (harkel) i magen då också.. så han ringde och sjukskrev sig redan den kvällen. Och det var ju tur det med kan jag säga!

På tisdagen rann allt rakt igenom på henne, blöjbyte efter blöjbyte och hon klaga på magont..och började dessutom få hosta och tog sig för örat (på samma sätt hon gjorde när det visade sig att hon hade halsfluss). Mat ville hon inte ha, förstår man, aptiten är inte den bästa när man är i sånt tillstånd. Tack och lov slutade magsjukan redan den dagen och aptiten började sakta komma tillbaka dagarna efter, men hon fick vara hemma tills på fredagen iallafall då det ska gå 48 timmar efter att man vart dålig dvs magsjuk tills man är helt frisk så att säga.

Så var det min tur ja, ja på tisdagen så mådde jag extremt illa och tillslut kom innehållet upp förstås. Hade feber och var mer död än levande på kvällen. Fy va jobbigt! Så hade man dessutom två barn som behövde sitt dessutom, visserligen var Jimmy också hemma, men iallafall. Så den natten var jag skållhet och låg som i en dvala. Du vet, sova med feber är ju riktigt läskigt, man är helt borta. Det var tur att det försvann tills morgonen.

Så Jimmy såklart. Feber, dålig i magen som resulterade till att det han åt kom både upp och ner (om man kan säga så). William mitt i allt började också bajsa väldigt löst, han kräktes någongång i samband med maten också..

Sen när Jimmy vart lite bättre var det Tobias tur! Stackarn som åkte hem till Väsby under helgen låg hela fredags kvällen och spydde och gjorde nr.2. Jädra magsjuka säger jag bara! Att det kan smitta så jävligt!

För att återgå till Vendela där så hade hon börjat hosta och ta sig för örat. Var inte påverkad, ingen feber, inget gnäll mer än att hon tog sig lite då och då för örat och sa aj. Och som sagt, precis dom symptomerna hade hon när det visade sig att hon hade halsfluss, så jag ville inte chansa att låta henne gå på dagis då på fredagen så vi gick till akuten på torsdagsmorgonen för att ta ett halsprov, just för att utesluta, och det visade negativt! Men när läkarn sa när hon kolla hennes öra var att hon hade inåt buktad trumhinna på det örat hon tog sig för, läkarn sa det att det lätt blir så med örat när man är lite förkyld, att örat inte får tillräckligt med luft(?) men att man skulle ge nässpray som skulle hjälpa. Så det körde vi med och hon har inte tagit sig för örat mer! Con grats!

OCH så i fredags började William hosta och snora (hua..igen!!!) Hostan lätt verkligen inte rolig och då har jag ändå vart med om Vendela när hon var mindre och hade hosta så hon nästan inte fick luft. William hostade emellanåt så han spydde och det lät riktigt läskigt. Nätterna under helgen var en plåga, han hade svårt att sova pga hostan och fick sova bredvid mig och det hjälpte lite grann. Hade is i magen tills måndagen då det var akuten igen. Barnet behöver ju någon luftrörsvidgande medicin för sin jädrans hosta! (känns lite som att man har gått i intervaller nu på akuten sen i januari, men vad ska man göra?) Läkarn lyssnade på hans lungor och dom lät bra trots hostan, den hade alltså inte gått ner i lungorna tur som var. Men han konstaterade att Wille har en lätt luftrörskatarr som i sig är rätt vanligt att få när man är förkyld tydligen, men han fick hostmedicin som är slemlösande och luftrörsvidgande som jag skulle ge han 3ggr/dagen. Så det kör vi med nu och natten som var var betydligt mycket bättre, han sov bättre och hostade inte lika mycket! Skönt skönt, han hostar ju fortfarande men nu låter det mer som att det håller på att släppa. Förkyld är han ju fortfarande.

Så Vendela med Bisolvon mot sin och Wille med sin, medicin hit och dit! Nu får det vara nog!


Något från ovan var snälla och hjälpte oss iallafall mitt i allt de sjuka för helgen mellan där, då det var dop, var vi allihopa friska! Dopet var jätte fint och William var jätte snäll, sa inte ett knyst i kyrkan och var snäll på dopfikat. Kunde de bli bättre??
Massvis med människor kom blandannat människor som man inte träffat på evigheter. Det var jätte kul! Och William charmade massvis =)
Lägger upp lite kort från dopet :

Innan dopet;

Gudföräldrarna, gudsonen, Vendela och vi:

På väg in i kyrkan

Framme vid altaret

William vid dopfunten (gladskit!!)

Nyfiken på vattnet


Prästen välkomnar och visar upp honom

Morfar läser en dikt

Läser någon psalm

Doptårtan!

Hela familjen

Vendela äter tårta

Wille

Dop presenter

Kommer inom kort

Ska lägga upp kort från dopet inom kort! Sen dopet har vi gått och blivit sjuka igen (great!!) så det har vart full rulle nu ..men kort kommer snart!Och en kort resumé om hur dopet var =)

Freeeedag!

Japp så är det fredag nu då! Mysigt =)
Vendela är på degan och Wille tar sig en liten powernap! Jag har redan hunnit med att dammsuga och torka golven, gjort rent badrummet samt har tvättis mitt i allt. Hurtbulle? Javisst!

Imorgon är det dop.. undra om Pille kommer vara lika arg som sin syster var på dopet? Hihi, men det tillhör..ska bli spännande! och spännande att få träffa folk man inte sett på länge som är bjudna!

Vendelas dop! Framme vid altaret där hon beslöt sig för att somna.. Gudföräldrarna Lina & Magnus är med på bild!

Vi utanför kyrkan med en fortfarande sovandes Vendela.. samma klänning ska William ha imorgon (fast de rosa bandet är utbytt till blått)

Vendelas doptårta! En liknande blir det imorgon fast grönt istället för rosa och gröna rosor! (och hans namn förstås)


Torsdag va?

Dagarna går så fort numera tycker jag!

Började dagen med att fixa iordning barnen, ge dom frukost inkl.mig själv och Tobias. Sen iväg till bussen som skulle ta oss till dagis!
Efter att ha lämnat av henne där med sina kompisar gick vi mot hamnen där Tobias skulle ta tåget in till stan och jag skulle vidare på stan för att handla ett par byxor som William ska ha på sig på dopfikat på lördag! Måste ju vara en riktig tjusing ju..
Vädret var skönt! Solen sken, blåste lite dock men det gjorde inte så mycket.
Gjorde Tobias sällskap i 10 min innan hans tåg kom så fortsatta jag sen till Lindex!
Tanken var att jag skulle handla ett par byxor till honom, men slutade med att det var två par byxor och två par bodysar till honom och en kofta till mig som jag också ska ha på dopet! Faktiskt, så var det rea på den så sååå mycket ångest har jag inte!=)

Mötte även Cathrine där med Ossian som jag inte pratat med på år och dar (känns det som) så vi gjorde sällskap hem, gick även förbi Skotten en sväng.

Vid korsningen skiljdes vi åt och vi gick till varsina hem. När vi kom hem åt jag lite lunch, gav Pille lite lunch (kalops!mums!) Sen myste vi mest i soffan där han somnade i min famn lille gosen..

Duschade en snabbis och dammsög lägenheten, sen kom Jimmy hem och vi åkte allesammans upp och hämtade världens bästa Vendela!  Hade inte ätit bra alls på dagis idag, kanske inte var så konstigt med tanke på att det serverades kålpudding, men lite grönsaker och potatis hade hon fått i sig och mellis förstås!
Lisa (ena fröken) sa det att Vendela är alltid på så strålande glatt humör, alltid så positiv och glad! Tänkte det att varför är hon inte alltid det hemma? ;) Hehe

Så på vägen hem åkte vi förbi affärn igen en snabbis och sen hem och busade, åt middag och fixade klart dopklänningen (blåa band och rosetter skulle sys fast så det är nu fixat!).
Vid sju kom Tobbe hem, hade då åkt halv fem från stan, men ja..tågen är ju som dom är som sagt. Blir man någonsin förvånad på SL? No no..

Nu sitter vi här , vi "vuxna". Barnen sover och det ska vi också göra snart..så skönt att lägga sig tidigt!
Imorgon är det degan igen och tvättis! Mattor och babysitterstyg ska tvättas inkl. alla sängkläder och diverse smutskläder så tvättpåsarna är smockade.

Willes tjusiga dopfika-kläder!

Vendela på väg hem från dagis!

Solig dag!

Nu har vi vart på stan och handlat! Hade ju presentkort på Lindex från både Jimmy och mina föräldrar så det nyttjades väl!
Köpte först och främst en jätte söt blå/vit rutig skjorta till William med en röd fluga till som han ska ha på dop fikat efteråt! Sen så hittade jag blandannat ett par svarta finbyxor till mig och en ljusblå söt blus till mig som jag ska ha! Sen lite smink (som jag annars aldrig använder länge..??) Men det vart en hel del!
Så köpte jag även in lite ballonger som vi ska ha på dopfikat och blåa stearinljus som ska stå på borden! Och jag lovar er att kort kommer tas då, av min allra bästa kusin Micke som så glatt ställer upp med sin kamera! Våran kamera funkar ju ocksåvisserligen, men minnet är inte det bästa så det behövs ett nytt.. och det kommer inte hinna köpas in innan lördagen så Micke ska ta sin kamera med stativ! Och han är proffsig på att fota vill jag lova..

Iallafall! Nu är vi hemma, Pendi är på dagis, William äter lite ersättning och jag passar på att blogga lite snabbt. Ska snart sätta igång och städa undan lite här sen invänta klockan tills jag får hem min prinsessa igen!


Ang min kärleks kisse

Nu vill jag bara förtydliga här eftersom jag verkligen inte kan låta bli att det är INTE ett stress symptom för en katthane att jucka mot oss människor!
Han katter har, såsom killar i allmänhet(?) stort behov av bekräftelse och dom visar, vissa hanar alltså, sin kärlek på sådant sätt. Vet många många katter som gör liknande som våran kära Sixten gör! Och sen om det är trevligt eller ej att bli uppvaktad på sådant vis är ju en annan femma..

En stressad katt visar symptomer som ätstörningar, aggression, klös markeringar och revirmarkeringar (bortsett från lådan förstås!) , dom drar sig tillbaka och är ointresserad av lek och umgänge, överdrivet tvättande i pälsen, minskad aktivitet och stressade katter blir oftast sjukare oftare än ostressade missar så att säga.Och Sixten , ja han äter som han brukar, beter sig precis som han brukar, har aldrig behövt gå med han till vetrinären,klöser ingen annanstans förutom sina klösträd, kissar i sin låda och leker som en tok med kompisen Torkel! (ni ska bara se hur dom lattjar om kvällarna då katter vanligtvis har sina vakenperioder för dom som kanske inte vet!) Så NEJ, det är inget stress symptom =) Vissa han katter bara är så!

Sen kan det ha med att göra att han kastrerades i ett tidigt stadie som i sin tur är rätt vanligt, att hans manliga beteende faktiskt finns kvar och för de som misstror är det bara att slå en signal vill vilket vetrinär som helst och få det bekräftat =)
Men nu är det ju så att det finns många olika faktorer till varför Sixten gör som han gör, men det är absolut inget stress relaterat =)

Nu har vi rett ut den saken och behöver inte diskutera det mer =)

Jimmy 24 år!

Vad är det för dag idag, vad är det för dag idag? Nej det är ingen vanlig dag för det är Jimmys födelsedag! Hurra hurra hurra!
Grattis älskling på DIN födelsedag!! Presenterna väntar här hemma ;)




Skit väder! och kåt katt?

Ja, det är vad jag har bredvid mig nu! En kärlekskranka vid namn Sixten som gör allt i sin makt för att få till det med min arm! Tror ni han får det? Det kan han glömma, puttar bort honom precis hela tiden, försöker förklara för honom att jag redan har Jimmy, men han verkar inte fatta.
Skämt och sido. Katten är kastrerad men vill para sig ändå? Varför??? Han brukar försöka ge sig på oss när vi ligger så oskyldigt och sover igenom att leta fram första bästa ben att få till det med så man får passa sig kan jag lova! Bädda in benen ordentligt om man inte vill vakna till en (o)trevlig överraskning!

Så detta väder! Jävla skit väder säger jag bara! Det som har vart så fint nu i ett par dagar, solen har tittat fram och det har ju tillochmed vart plus grader och så nu, blåst, minus, snö lite då och då.. nu får det vara nog! Försvinn snö, usch!



RSS 2.0