Soliga dagar

Vilken underbar dag det har vart idag! Soligt och härligt, underbart! Såg först inte sådär jätte lovande ut imorse, men det sprack minsann upp!

Mestadelens av dagen har vi tillbringat på Lisön, där farmor och farfar har deras s k landställe, jätte mysigt ställe med en jätte mysig miljö. Man mår så bra där ute.
Var nere på stranden där, solade och jag doppade mig faktiskt en gång! Vendela lekte så snällt nere vid strandkanten med sin hink och spade och doppade sig fram tills knäna iallafall (hon om någon är en badkruka!!) William satt så snällt på sin filt och pillade lite på sanden eller gräset eller leksakerna som fanns runtomkring.

Linda, Elvis och deras bror var med och farmor och farfar såklart! Fast dom var inte med nere på stranden.
Grillade och spelade frisbee och hade det mysigt och barnen trivdes och Vendela åt hyffsat med mat faktiskt (hon som är som en pippi fågel när det gäller matväg annars ju?!) Kort och gott så har alla haft det bra idag!

På vägen hem stannade vi förbi "lilla stranden" så Jimmy och Jonny badade igen och Vendela lekte och "tvättade" sin kjol i vattnet (hmm, tur att det finns tvättmaskin!!) Sen så åkte vi hemåt..
Duschade barnen och fixade lägenheten, sen gick vi vidare till Linda för en snabb hälsa-på!

Och nu sitter vi här, William somnade för kanske 35 min sen och Vendela sitter här bredvid mig i soffan som också snart ska sova.

Hoppas på fint väder imorgon med, då ska det solas och badas också!

Ps, var faktiskt väldigt fin klänning som Victoria hade idag tycker jag! =)

Gårddagens bilder, ny vagn & lite till

Ja, vi börjar med gårddagen;

Det vanliga traditionella morgon bestyret, påklädning, frukost, dusch, fixning och så iväg till dagis!
Puss, vink, hejdå Vendela, så gick vi mot Cathrine för vi skulle ta en promenad med henne och hennes son och prata om allt mellan himmel och jord.
Sagt och gjort, kom dit, dom hade precis blivit klara och så begav vi oss ut.. gick ner mot hamnen där vi åt varsin skagenmacka och något att dricka. Pille fick smaka bröd av mig och det gillade han!

Sen gick vi hemåt igen, träffade Linda och Elvis här på baksidan, var ute en stund innan det var dags för Ossian(Cathrines son) att äta lunch, så vi gick inåt och matade barn och lekte och pratade allesammans.
'
Efter att vi hade hämtat Vendela på dagis åkte vi och köpte vagnen (som jag skrivit om ni vet??) Vendela blev helt frälst och är det även idag. Ska gå omkring med den i lägenheten och är vi ute är det minsann hon som ska köra, skruttan. Inte riktigt fattat att det faktiskt är lillebrorsans vagn, hehe.

Skagenmackan, gott gott..

Cattis tyckte också det var gott!

William i vagnen

Nya vagnen! Och Vendela som höll på att köra den såklart..


Idag på morgonen var det dagis i sin vanliga ordning, Linda och Elvis följde också med. Vi tog premiärturen med den nya vagnen så Vendela fick vara stor tjej och gå ändå upp! Det gick kanske sådär.. fick sitta på fotstödet lite då och då..

Efter att vi kommit hem igen och var hemma ett tag kom Lina och Ida hit! Så alla små kusinerna var samlade här idag!

Kusinerna Ida, Elvis och William

Ida

Elvis och William

Elvis

William


Köpte även en ståbräda till nya vagnen idag som Vendela då skulle kunna få stå på om man skulle ta vagnen fler gånger till dagis, men självklart var inte den rätt..morr..

Vart och badat nu efter maten, eller badat och badat..jag och barnen var uppe på land. Men Vendela börjar då tuffa till sig må jag säga!Gick i vattnet ända upp till knäna och blötte både blöja och kjol..hihi, när jag kände på vattnet kunde jag verkligen inte förstå hur hon kunde gå så långt ut..iskallt ju!

Ja, sen har det faktiskt inte hänt så mycket mer idag..

Hej!

Och så var det kväll..

Blev ingen uppdatering igår kväll, glömde totalt bort. Sorry!
Var ute på landet efter att ha väckt Jimmy och gjort oss klara. Där var vädret fint, lite moln sådär, men det var varmt och skönt jämfört mot Nynäshamn där det typ blåste..storm?!
Iallafall, fikade i solen med bullar och kaffe, Vendela fick festis och lite fanta och bulle och det tyckte hon om. William satt under parasolet och var nöjd mest hela tiden ungefär!

Åkte sen hemåt och påbörjade matlagningen nästan på en gång eftersom köttet skulle vara inne i ugnen i nästan 2 timmar. Stek gjort på fläskkarré , potatis, sås och sallad. Jätte gott.

Sen hände det faktiskt inte så mycket mer igår?

Jo! Såg filmen "remeber me" efter att barnen hade somnat, men vad tror ni hände efter halva filmen? JAG SOMNADE!! Hur kunde jag?! Vaknade upp till slutet så nu måste jag bara se om den för att se hela.. för den var bra, underbart bra.. men Jimmy låg och kliade mig medan vi såg på filmen och på sånt sätt så slocknade jag totalt. Bra sömnmedel? Så jag ska tvinga Jimmy att se om den med mig nu efter att jag uppdaterat..

Idag har vart ganska fint..gaaanska alltså. Var och handlade lite nödvändigheter till kylskåpet, fikade hos farmor..sen ja, så har vi vart ute i lekparken förstås!
Och sen bara tagit det lugnt..

Imorgon är det dagis dags! Sen ska jag ut och promenera med Cattis + son. Länge sen, mycket att prata om osv osv.


Kaffe och bulle ute i solen..mmm..

Vendela äter bulle!

Stoooor tugga

Willepille


Busunge!


Mammas lilla troll!


Vad du börjar bli stor!

Willepille ser så drömmande ut



Söndag hela dagen!

Jag och William har vart vakna sen halv sju ungefär, han har ätit lite välling, fått ny blöja och nya kläder. Och hunnit gosa lite med farsan medan jag sprang ner i tvättis. Har den nu mellan 7-10, lika bra att få det gjort liksom.

Vendela sover än, lilla sjusovarn..hon får sova hur länge hon vill när hon är ledig, nog för att det inte alltid blir så "länge" men iallafall tills hon vaknar!

Nu kanske lite lagt sig ändå, om det här om att Tobias har flyttat hem, men det går inte att undgå att jag saknar honom för det gör jag! Något otroligt..
Satt igår och sorterade alla bilder vi tagit nu under tidens lopp och sett alla tokiga filmer vi spelat in med mobilen och vad jag har skrattat. Underbara minnen! Och fler minnen blir det självklart, dock kanske inte lika många.. Men det blir nog bra.

När Vendela vaknat ska jag duscha! Det ska dammsugas av och göras rent, hon ska få kläder och frulle, Jimmy ska väckas och vi ska äta.. sen ev. ut på landet och hälsa på farmor och farfar!

Uppdaterar mer ikväll, hej!


Ända kortet på väldigt väldigt länge som jag ser någorlunda normal ut?


Tobias

Visste att det skulle göra ont, att det skulle vara jobbigt när Tobias flyttade hem. Men såhär ont? Redan när vi sa hejdå nere vid perrongen så kom tårarna, vi stod där och kramade om varandra i en all evighet. Och nu är han hemma, nu har han flyttat hem.
Självklart kommer vi ses, självklart kommer han alltid vara min bror. Men det kommer aldrig bli detsamma, aldrig igen. Han kommer aldrig bo här mer.
Att ha öppnat sitt hem för honom när han behövde oss som mest är bland det bästa jag gjort i mitt liv och det tycker många med och det såg jag som en självklarhet när mamma ringde den dagen i Januari.
Och jag visste att han bara skulle bo här tillfälligt, har försökt att inte "fästa" mig för mycket vid honom, just för att han ändå kommer flytta hem tids nog..men hur jävla lätt har det varit då?

Vi har kunnat skratta tillsammans, våran humor är inte som andras, bara vi förstår. Vi förstår varandra utan att ens behöva säga någonting. Barnen, åh, barnen älskar honom.

Fan va svårt livet ska vara. Men det här är ju för din skull bror. Men jag kan inte undgå att gråta, som jag gjort i stort sett hela dagen.


Va skumt?

Inatt vid halv ett hörde jag hur Vendela illvrålade, var helt hysterisk! Mardröm förmodligen.. så Jimmy rusa in till henne för att lugna henne och få henne att somna om. OCH i samma veva vaknade William, han började prata lite smått så jag tände lampan för att ge honom nappen, - brukar hjälpa och han somnar om. Men inte nu. han började hosta och såg sådär paralyserad ut, precis som han gjorde när han var magsjuk och skulle spy och vad tror ni hände? Kaskad. Med välling, två gånger.
"Neeej" tänkte jag, fick ju lyfta upp honom, torka så gott jag kunde, byta alla sängkläder och försöka få honom att somna igen. Fan fan fan, skulle han nu gå och bli magsjuk igen? Det var ju sånt helvete när han var det sist.. och då klarade sig ändå Vendela ifrån det. Massa tankar surrade runt i huvudet när jag höll på att fixa, blandat med samma panik och ångest som jag hade när han väl var magsjuk.
Han somnade om tillslut, Vendela med och vi somnade.. han sov dock lite oroligt men vaknade aldrig upp fören vid fem.. han var hungrig och ledsen så jag testade med att ge honom bara 180 ml välling (brukar ju annars äta 270 ml, men jag vågade inte ge honom så mycket utifall han skulle spy igen..) och han åt upp allt och fortsatte att suga på flaskan när den var tom, vart ledsen när han märkte att det inte kom något mer, men jag vågade bara inte ge honom mer. Gav honom istället nappen och han somnade om efter ett tag. Spydde alltså ingenting.
Och nu på morgonen ingenting heller, har ätit gröt och mackbitar och inte fått upp något. Han har inte heller bajsat sådär löst som när han verkligen var magsjuk.
Whats up with that?! Fattar inte.. började gå igenom vad han fick dagen innan och det ända "ovanliga" så att säga var att han fick smaka vaniljglass, en hel del dessutom, absolut inte en portion som så, men en del små skedar.
Men sen så minns jag att han har ju faktiskt fått smaka mjukglass och ingenting har hänt.
Ja, det här är en gåta alltså, fattar ingenting. Men han har i varjefall som helst inte spytt något mer.
Kanske bara en spy kråka lite då och då? Men ska det verkligen vara så?  Vendela var aldrig så som liten ju..

Well well. Barnen är klara för dagen, jag har duschat, ska föna håret och invänta att Tobias blir klar med sig sen ska vi dra vidare på stan och handla. Kom på att min kära far faktiskt fyller år på tisdag (och mamma, du som läser nu, säg ingenting om att han ska få presenter av oss, ska bli en överraskning!! Såvidare han inte läser? Det vet jag faktiskt inte ju..)


Uppdat..

Nja, blev inte Remember Me som vi såg, däremot Green Zone, - skit bra film!Och jag som verkligen INTE är för krigsfilmer..men den här var verkligen jätte bra.

Nu ska det bli sängen för vår del, ska försöka få i William lite välling innan så han kanske sover lite längre inatt!

Skriver mer imorgon, hoppas på fint väder (vilket det står att det inte ska bli =((.. )


Ps, ny design som ni kanske ser, ska fixa in lite bilder på barnen och så snart, eller jag och jag..Jessica förstås =) Och lite annat, nu ser den kanske lite opersonlig ut..

11:e

Jag kom faktiskt till insikt för en stund sen, att Tobias faktiskt kommer flytta hem imorgon. Dagen är kommen, som jag vetat om sen han kom ner hit, att han faktiskt ska flytta hem. Men nu när den dagen står inför dörren känns det som att det har gått för fort.
Jag ljuger om jag säger att det inte känns tungt, för det gör det. Tobias. Min bror. Den ända jag har från mina "egna" här nere, alla andra bor ca 8 mil bor, mer eller mindre.. Och imorgon flyttar han hem. Då har jag ingen här nere, ingen från mina egna som jag menar.

Regn har det vart idag, iprincip hela tiden. 100% luft fuktighet i luften, isch! Men regn behövs ju också i och för sig, men fasen när dessa dagar kommer alltså..då kan man inte göra annat än att typ vara..hemma? Man blir seg och tröttis. Inte kul, men som jag skrev, dessa dagar behövs ju också.

Grillade iallafall till middag, kyckling! Hade potatis kroketter till och sallad. Till efterrätt blev det glass med frukt coctail och frysta blåbär, gott!
Snart blir det fredags mys. Filmen "remeber me" och lite gotta till.

Vad som händer imorgon tar vi då, jag vet så mycket att Tobias iallafall kommer flytta hem. Och inte bo hos mig något mer. Munnen ler men hjärtat gråter.

Smarta Jimmy, Skatteåterbärning

Vendela hämtat , - klart!
William ska sova, - nej, inte det inte..ligger och pratar bredvid pappsen inne på rummet, han,trött? Nej..trots att han vakna vid 13.00 sist, jaja får se hur det blir med den biten..
Maten i ugnen , - klart!

Så är läget just nu! Vendela står dessutom och diskar i köket, dvs häller i och ur vatten från disken som står i diskhon. Jag satte mig här i 2 röda för att skriva av mig lite granna och vid halv fem ska vi äta!

Har hunnit med att dammsuga och torka golven idag, även fikat med Johanna hemma hos farmor (som inte ens var hemma? Well well..) Hjälpte även till att fin justera deras gräsmatta, -dvs klippt den! Duktiga jag! Och duktiga Peter såklart, får inte glömma!

Och just ja, vet ni vem dagens vinnare är? Eller, vem priset för dagens vinnare går till? *trumm virvel* JIMMY! han kom fram till att det är ju HANS telefon samt abbonemang han sa upp igår, därav slutade summan på 3999 kr! Duktiga Jimmi! Nåväl, mobilen är nu hans när räkningen kommit och är betald så det är väl bra.. bara min osynliga, trasiga telefon som ska betalas av.

Och så har skatten kommit in på våra konton, fina siffror lyser när man går in på våra sidor inne på Nordea. Underbart! Fast, det är inte hela alltet som kan användas och framför allt inte nu.. abbonemanget ska betalas samt lite granna på Jimmys data han har på avbelning.. sen ska det ev köpas 2 nya däck, samt service på bilen..och lite annat! SEEEEEN så!

Nehejdu, William ville inte sova! Han kom på att det fanns så mycket annat roligt här i livet att göra än att sova, som att sitta och leka med alla leksaker här i vardagsrummet eller åla sig runt.

Uppdaterar mer ikväll, hejs!

Trasig telefon och en ny!

What is wrong? Vendelas andra kväll som hon är totalt omöjlig att få i säng, annars har det aldrig vart några problem.. först igår fick hon sova ca 1 timma på dagis för hon var så trött, idag vilade hon bara, inte sov, men det verkar ge bakslag för nätterna/kvällarna. Skumt det där.. får se hur det blir imorgon kväll.

Rolig dag idag alltså! Fick veta att mobilen jag skickade in på lagning inte går att laga, roligt roligt, jag som betalar abbonemang på den och allt.. bara att skrota tydligen. Så var det med den med andra ord! Så Jimmy kom med förslaget att vi skulle säga upp abbonemanget, betala av klump summan så vi blev kvitt med den.. så han ringde till Tele2 och ja, summan var chockerande. Cirka 3 gånger så mycket som mobilen kostar utan abbonemang i butik(!!) ska betalas in.. jisses alltså.
Men vad göra?
Tur att mina skattepengar kommer i lagom tid iallafall..
Köpte hur som en ny telefon idag, utan abbonemang! Samma som jag hade tidigare.. så nu har jag en iallafall.

Lina, Linda,Johanna och barnen kom förbi idag och fikade! Dansade lite Wii med Jenny också, som kom förbi en stund.

Sen så har det faktiskt inte hänt så mycket mer..

Just! Fick visa leg på Konsum igår när jag köpte 2 redbull(18 års åldergräns där tydligen..) ska jag ta som en komplimang tro?

Kvart över åtta


Vendela vaknade 06,30, kröp ner hos mig och gosade en stund, sen ville hon upp! William sov fortfarande så vi klev upp, gav katterna mat och jag hoppade in i duschen.
Klädde sedan på henne, väckte lillebror, klädde på honom. Frukost till båda och fixning av mig, sen dagis!

Efter dagis mötte vi Johanna och Linda och Elvis, gick tillsammans på stan, förbi Lindex, köpte lite kläder inför sommarn till mig själv, en annan affär.. hitta kläder till barnen (som dom egentligen har..för mycket av?? men vafan) sen förbi MVC där Johanna hade tid, Tobias gick till tåget som skulle ta honom till Väsby för han hade skola idag och så hem till Annika, fikade en stund..sen gick jag,Linda och barnen hemåt, hem till henne ett tag.

Hämtade Vendela vid tre på dagis, hade gått bra idag, dock hade hon vart lite kinkig på förmiddagen så hon hade fått sova ca 1 timma efter lunch, sen var hon fit for fight igen! Kanske var hon trött pga att hon vakna så tidigt? Sen så hostar hon som en besatt om nätterna, kanske stör henne sömn fast hon inte vaknar? Vem vet.

Spagetti och köttfärsås till middag idag! Gick ner hos alla, William fick bara smaka lite spagetti av mig och Vendela, det tyckte han om.

Dagens höjdpunkt är ändå att han har lärt sig att ta sig framåt! Han krigskryper..ni vet som krypskyttar gör ungefär? Ser skit sött ut! Precis så gjorde också Vendela innan hon lärde sig krypa på riktigt. Så framåt tar han sig, blir dock lite små arg när det går för sakta, hihi, men det kommer ju gå fortare ju längre han håller på. Tålamod kära barn!

Tobias bestämde sig för att stanna hemma i Väsby tills imorgon så inatt sover vi själva.. Som sagt, datumet är nu satt när han ska flytta hem. Alltså på lördag. =((( Så kommer han bara komma hit 2 helger under hela sommarn. Det känns lite tufft faktiskt.. från att ha honom boendes hemma hos mig, till bara 1 gång i månaden, en ända helg på hela månaden. Jaja, bara att tacka och se glad ut.

Nu sitter Jimmy inne hos Vendela, nackdelen med att hon vilar (men så trött som hon var idag kan man ju inte neka henne att få sova faktiskt..) så slår det tillbaka på kvällarna, klockan blir sent och hon tänker INTE sova. Så nu försöker han med henne, sitter bredvid på en stol vid sängen och kliar hennes rygg och väntar tills John Blund ska komma och föra bort henne till drömmarnas land!

Sen blir det kladdkaka med vispgrädde, mums!


Måååndag.

Vart ingen uppdatering igår kväll, somnade! Var helt slut efter en heldag ute i solen, men va skönt det var!
Gick ner på stranden vid tio tiden kanske den var och gick hemåt vid halv två typ, både Vendela och William trivdes. Vendela hade sin jätte söta (lite för stora) bikini på sig med sin HelloKitty keps och William satt under parasollet och lekte under tiden.
Jag och Jimmy hann få lite färg på oss, eller mest Jimmy, jag hade (självklart) smörjt mig medan Jimmy blev lite sisodär gris rosa om axlar, nacke och bröst.
Men kort och gott så var det en härlig dag på stranden!

Senare på kvällen blev det ungsstekt fläskkarre med pressad kokt potatis, kantarellsås och en god sallad till..fy sjutton va gott det var!

Idag var det ju egentligen planerat att vi skulle ner på stranden igen, Johanna hade båda hört och läst att det skulle fint idag, men så var inte fallet..alltså regnade gjorde det ju inte, men det var ingen sol framme och blåste det =( Så vi tog turen förbi affärn, handlade lite mjölk och sådana nödvändigheter och sen förbi Lina för en fika!
Drog sedan hemåt, Jimmy tvättade ur bilen lite hemma hos farmor och så hem..
Sen har det faktiskt inte hänt så mycket idag.

Vendela hostade som bara sjutton inatt, fy farao! Lilla gumman.. så vi har fortsatt med Molipecten samt höjt upp hennes säng nu till inatt och nu har hon inte hostat någonting *peppar peppar* är ju snorig och nyser lite då och då, men inte påverkad..men snacka om att förkyldningen löste av magsjukan typ..

Ja men just det! Har vart och tittat på en Emmaljunga scooter idag, en 08a (svart) som vi ska få hem nu i veckan! Super fin och snygg, perfekt när jag ska själv någonstans med William när Vendela är på dagis. Så nu har dom varsina vagnar samt tvillingvagnen.. men vagnen vi får hem nu var absolut inte dyr, -riktigt kap!

Nu ska jag äta lite Ben&Jerry glass och kolla på family guy som dessvärre slutar snart =( Men ialf! Sen blir det sängen, jajamensan!

hej!

Tidig söndag morgon

Natten har vart bedårande! Nästan som att William tog igen sig för nätter då han iprincip har vart vaken hela tiden. Somnade vid halv åtta igår, vaknade fyra imorse, fick välling (sen så lyfte jag faktiskt över honom till mig..) där han sov fram till halv åtta! Skönt skönt!
Vendela vaknade precis när jag kom upp från tvättis (har den nu mellan 7-10) .
Hon har börjat få en sån där förskräcklig hosta som William hade för några dagar sen, har den än men inte lika jobbig. Men hon hostar och hostar =(( Igår så hosta hon säkert nonstop från att hon somna och 1 ½ timma framåt.. Så från och med igår kör vi kuren "hostmedicin" på henne, vilket är delade känslor för henne. "Ättigt" säger hon när hon får sprutan och vill genast ha vatten, smakar nog inte så gott den där..men den ska ju hjälpa så. Påverkad är hon ändå inte, ja , förutom att hon hostar dåra.

Well well.. barnen har fått nya blöjor och kläder och mat i magen, Tobias och Jimmy sover.. Jimmy kom hem vid halv fyra tror jag det var, eller var klockan tre? Nåväl, han sover och ska få sova ett tag.. sen blir det frukost och så ner på stranden! Vädret är fortfarande jätte fint så det gäller att passa på! Det står att det ska regna hela nästa vecka..

Uppdaterar mer ikväll! Hej!

Lördag

Barnen ligger i sina sängar och är på väg in i drömmarnas land. Jimmy jobbar natt inatt och Tobias sitter vid sin data, så jag passar på att skriva ner några rader här.

Vi åkte ut till Grava idag, badstället jag skrivit om ni vet? Dock blåste det kallt, usch, jätte kallt.. Vendela tyckte inte det var roligt för hon frös när hon hade sin fina sommarklänning så hon satt inlindad i en fleecefilt i min famn, William satt på sin filt under parasollet inlindad i en badhandduk.. inget badväder alls, iallafall inte för oss. Däremot för Jimmy och hans bror, dom är inga badkrukor kan man lugnt säga!
Vi andra satt uppe på land och tittade på.
Med tanke på att Vendela frös vart hon dessutom på ett jätte dåligt humör på vägen hem till bilen som dessvärre smittade av sig på mig så det var inge bra alls =( Men, det kommer flera gånger, då det inte heller blåser.

Människor som sviker, som bygger upp en s k fasad är bland det värsta jag vet, som man verkligen öppnat upp sig för för att sen riva ner muren och låta sig svikas. Jag kan bara tala för mig själv nu och inga andra, inte heller några namn. Men under de senaste årens lopp har jag vart med om kanske 3-4 personer som vart precis så, som snabbt kommit in i ens liv, man har verkligen tyckt om människan, man har öppnat sig, man har litat på den! Som sen bara försvinner. Identiteten man trodde den hade var inte den verkliga.. och det sårar.
När man dessutom gått på samma nitlotter flera gånger på rad! Och dessutom låtat sina barn fattat tycke för dom.. Jag litar, litar för fort, på nya människor. Och det sårar och sviks i slutändan.
Jag vet inte om jag kommer kunna öppna mig på samma sätt för nya människor i framtiden, blir det så ändå, låter jag inte barnen fatta tycke för dom.
Jag tror dom flesta vet vilka jag syftar på, inget ont, men såhär känner jag. Jag skriver inga namn för det finns människor som inte läser bloggar för en god sak heller. Men ni som vet vilka ni är, ta åt er.
Lider iallafall med dig.

Nej, i slutändan har det här inte vart någon bra dag, inte alls.

Återkommer.

LISTA!

1. JAG

Stjärntecken: Fisk
Födelse Ort: Märsta
Har du syskon?: En bror och en syster
Ställen du bott på: Märsta, Uppl.Väsby och Nynäshamn
Yrke:  Mamma
Lever du själv?: Jag lever med min familj 
Premunerar du på någon tidning?: Nej inte det 
Dröm du haft som liten: Oj, typ frisör, flygvärdinna
*Blev den sann: Hehe, nej..
Tidsepok du skulle villja besöka: 50 talet vore häftigt 
Lugn eller stressad?: Jag är nog en ganska stressande person 
Vilket humör är du oftast på?: För det mesta glad, sen att man blir irriterad eller tvär ibland tillhör mänskligheten
Vilken var din tonårs Idol?: Spice Girls, helt klart
Om du fick vara någon annan för en dag skulle du vara?: Jag vet faktiskt inte?

2. MINA NÄRA OCH KÄRA

Ringer du ofta föräldrar och syskon?: Det kommer nog i perioder att jag pratar med föräldrarna, Tobias pratar jag med varje dag när han inte är här 
Träffas ni ofta?: Nej =(
Bjuder du eller blir du bjuden på middag?: Bjuder!
Har du många vänner?: Jag är nöjd med dom jag har, många? Det är en tolkningsfråga
Någon du kan anförtro dig åt?: Ja.
Prata eller lyssnar du?: Jag lyssnar helst.
Ditt favorit ämne att disskutera?: Livet 
Har du hittat mannen/kvinnan i ditt liv?: Ja!
Ingen ring,Förlovad eller gift?: Förlovad.
Det första du la märket till hos din partner?: Haha..kroppen
Blir du uppvaktad ofta?: Nej det tycker jag inte =P
Uppvaktar du ofta?: Ja, det händer.. 
Bästa minnet ni har tillsammans?: När våra barn föddes!
När ni hamnar i gräl, handlar det oftast om: Hemmet tror jag 
Om ni fick 2000 kr och en helg tillsammans skulle ni göra?: Göra något roligt med hela familjen =) 


3. MIN HÄLSA

Allergisk?: Nope
Motionerar?: Jo så ofta jag kan
Har du någon gång bantat?:  Nej inte det
Äter du mycket frukt och grönt?:  Nej, skulle vilja äta mer
Har du dåliga vanor?: Ja det har jag
Äter du vitaminer?: Nope
Springa eller cykla?: Springa
Väger du dig?: Kanske 1-2 ggr i månaden
Har du någon gång vistas länge på lassarett?: Nej
Är du ofta sjuk?: Nej det tycker jag väl inte?
Påverkas du av årstiderna?: Ja
Har du brytit något någon gång?:  Nej

4. MITT HEM

Är: Mysigt
Består till stor del av: Haha,möbler?
Ljust eller mörkt: Ljust
Vågat eller vanligt: Rätt ordinärt faktiskt
Gillar du konst: Inte min stil va?
Tänker du mycket på hur du blandar färg och form?: Japp
Inreder du ditt badrum?: Njaee..
Lampor eller ljus?: Lampor, speciellt om kvällarna..mysigt.
Ek, laminat eller björk?: Björk
Tänker du på hur du placerar dina prydnads saker?:  Ja
Lite eller mycket saker i ditt hem?:  Mellan är bäst
Inrednings stil du gillar?: 

5. MIN DRÖM

Är: Att ha det så bra man bara kan ha det
Kräver mycket eller lite tid:  Ja det kräver tid, inget kommer självmant
Kostar pengar: Det gör det
Involverar mina nära?: Ja
Känns det som du kommer klara dina mål?:  Sikta mot stjärnorn så når man ialf toppen
Varar din dröm kort eller lång tid?: Lååång
6. MIN VARDAG

Är stressig eller lugn: Blandad
När kliver du upp?: Mellan 07.00- 08.00
När går du isäng?: Allt från 21 till 02
Drömmer du mycket?: Det är också i perioder, vissa dagar massvis medan andra inget
Bra eller dåligt?: Som jag drömmer om? En tolkningsfråga
Vem lagar mat i er familj?: Jag
Tänker du på din kost?: Hehe nee..
Äter du ofta godis?: Är ingen godisråtta :P
Vad är ditt favorit pålägg?: Skinka eller ost? Eller båda?!
Dusch eller bad?: Jag duschar alltid, var länge sen jag badade
Mickro eller spis?: Det blir båda där.
Mail eller handskrivet?: Mail
Sms eller telefon?: Sms
Det första du gör när du kliver upp?: Myser med barnen om dom är vakna
Ute eller inne: Beror på vädret =)

7. MINA INTRESSEN

Är: Mina familj, vänner och mycket mer
Kostar ditt intresse pengar?: Ja
Tar det upp mycket av din tid?: Ja  
Är det roligt, lättsammt eller tar det på dina krafter?:   Oh ja
Är det något du gör hemma eller borta?: Både och
Önskar du att du hade mer tid till ditt intresse?: Ibland.
Om Ja, vad hindrar dig?: När det känns som att man interäcker till.

8. MIN GARDEROB

Är: Huller om buller!
Vilken färg dominerar?: Ljusa färger
Guld eller silver?: Guld
Handlar du ofta kläder?: Någongång sådär
Köper du ofta skor?: Ja
Genomsnitt i per/månad?: 0
Kavaj, skidjacka eller skinnjacka?: Hm..kavaj? 
Min stil är: Det är så jätte olika, ingen är den andra lik!
Favorit äffär att handla kläder i?: Det är också jätte olika
Höga klackar eller sneakers?: Höga klackar.
Taight eller slappt?: Både och.
Ljusa eller mörka jeans?: Både och.
Kjol eller shorts?: Kjol
Nattlinne eller pyjamas?: Inget av det :P 

9. MITT YTTRE

Är du fåfäng?: Numera ja..
Långt eller kort hår?: Långt
Ringar eller örhängen?: Örhängen
Smink eller neutral?: Beror på dagen
Bryr du dig om hur andra ser dig?: Njae..
Har du någon gång följt en viss stil? Som mindre kanske?
Är det något du fortfarande dras till idag?:
Nämn en fåfäng sak som är DU: Håret, oh ja!
Vad hittar man i din nessesär?: Smink, nagellack, toffsar och saker som inte alls ska vara där!
Målar du dina tånaglar?: Yepp 
Nänm en kroppsdel du är nöjd med: Mina ögon
Nämn en kroppsdel du inte är nöjd med: Resten :P
Skulle du plastik operera dig om du fick det gratis?: Ja, det skulle jag göra. 

10. MIN BAKGRUND

Var gick du grundskolan?: I Grimsta skolan i Uppl.Väsby
Har du tagit studenten?: Japp!
* Isf vilken Linje?: Medialinjen i Kista. 
* Isf vilket år tog du studenten? 2007 
Vad har du jobbat med?: Sommarjobb? Coop, Mc donalds.. jobb efter studenten? Inget.
Hur var du som barn?: Jag var en duktig tjej!
Hur var du som tonåring?: Börja på F och sluta på jortis
Drack, rökte eller snusade du innan 18 år?: Ja
Har du någon gång gjort något så polisen blev inblandad?: Nepp!
Högstadiet: Grimstaskolan
Hade du bra betyg i skolan?: Jodå det var dom 

11. MIN FRAMTID OM 10 ÅR

Bor?: kvar i Nynäshamn
Jobbar med?: Något jag trivs med 
Har x många barn?: Mina 2 som jag har nu
Husdjur?: Katter!
Uppfyllt någon av dina drömmar?: Ja!
Äger du något värde fullt som du inte har idag?: Ja det kommer jkag göra 

12. SOM PERSON ÄR JAG

Frammåt eller tillbakadragen?: Tillbakadragen tror jag
Pratglad eller tyslåten?: Beror på situationen! 
Min starka sida är: Snäll och omtänksam
Min svaga sida är?: För snäll
Någon du ser upp till?: Min faster. 
Härmar du andra, isf vad?: Näää..
Tror du stakt på något ordspråk?: Det gör jag verkligen
Lever du för stunden?: Nej det gör jag inte
Planerar du ofta långt fram?: Det gör jag, oftast blir det aldrig som man tänkt sig 
Är du effektiv eller puttar du saker framför dig?: Jag är effektiv
Motto i livet?: jag har många motton ;)

Fredag och sol

Imorse vaknade man iallafall i anständig tid, - av sig självt! Barnen sov fortfarande när jag klev upp så jag fixade mat till katterna och lite annat innan Vendela började ropa mitt namn inifrån sitt rum!
Hon steg upp och följde mig in i badrummet och gjorde mig sällskap medan jag tog min morgon dusch!
Sen så klädde jag på henne, William med, frukost till båda och gjorde mig själv iordning.
Så vid 08.30 var det jag ,barnen och Tobias som började trampa upp till dagis!

Gick på stan efteråt, mötte upp Linda och Elvis, köpte lite kläder till barnen, speciellt Vendela (som egentligen inte behövs, men jag säger ju det..när det gäller kläder till barnen kan jag INTE hålla fingrarna i styr, oavsätt vad det kostar..hihi)
Och så iväg hemåt, stannade förbi Annika för att hämta lite mer saker som Linda skulle med sig till sin lägenhet och så förbi där, lämnade allt..sen så gick vi hemåt, jag, Wille och Tobias. Han fick lunch, ny blöja, lite lek sen lite sömn på det.

Jimmy kom hem vid halv två tror jag den var.. vi åkte sen vidare ner till hamnen vid två och tog varsin mjukglass och vidare till affärn för att köpa det s k "fredagsmyset".

Hämtade Vendela på dagis och vidare hem där vi eller snarare Jimmy grillade flintastek till middag! Till det blev det potatis, vitlökssås och sallad till. Gott gott!

Ja, det har vart våran dag..ungefär så?!
Imorgon om vädret är lika fint som det har vart nu i veckan ska vi iväg till en fin strand och sola och bada!

Nu ska vi se lite på finalen av Talang..sen blir det Wolfman tillsammans med coca cola och chips!

Sånn härlig dag!

Sommar och sol, klarblå himmel. Perfekt sommardag!
Började dock inte så perfekt kanske.. natten var super bra, William vaknade bara en gång och så en gång imorse, inte så att han var vaken längre perioder utan efter sin välling så somnade han om. Bebisen!
MEN, jag vaknade av mig själv..kollade på klockan och det stod på 07,25! Och jag som alltid ser till att vakna runt kvart i sju sju, just för att hinna med en dusch osv. Men nu vart det hektiskt, kasta sig in i duschen, snabbt duscha av, Vendela hade vaknat medan jag duschade så det var att klä på henne, sen väcka William och klä på honom, hinna med att ge båda frukost, diska, jag och Tobias skulle äta själva och sen iväg till dagis! Hann gjorde vi iallafall, på lite mindre än 1 timma..starkt jobbat Tessi!

Efter dagis gick vi (jag,Linda,Elvis och Tobias) ner till hamnen och tog varsin mjukglass ute i solen..mums! Jessica ringde i samma veva, inte pratat med henne itelefon på evigheter så det var jätte kul! Pratade ett tag.. sen gick vi vidare, förbi Annika och var där en stund.. gick ner till pizzerian och åt lite lunch, hem till Annika igen då Linda skulle hämta sin mobil hon hade på laddning och sen vidare ner på stranden som vi brukar vara på om sommrarna! Mötte även Jimmy där..ingen av oss badade dock, hade börjat blåsa upp rätt ordentligt, inga kalla vindar men skönt var det!

Linda gick hemåt och vi åkte vidare på stan då Jimmy sökte efter nya badbrallor som han hittade, även en tshirt.. jag med, ett fint linne.

Så hämtades Vendela som var ute på dagis och det förstår jag, så varmt och skönt som det har vart, vad ska man då göra inne??
Vi åkte hemåt, William fick lite välling bredvid mig i sängen medan Jimmy lekte med Vendela. Och efter en dag ute i solen är man rätt slut så jag somnade till lite då och då under tiden han åt.
Sen var det dags för middag! Åt, diskade, fixade och donade.

När barnen somnat gick jag och Tobias ut på en promenad, iochmed att han nu kommer flytta hem (datum bestämt) så vill jag ta tillvara på den här "sista" tiden han kommer bo här.. så vi gick ut och gick..gick ner till lilla stranden som jag nämde ovan och satt där ett tag och pratade, fick mina fötter nedgrävda med sand, tittade på molnen..så fint! Att man inte tar tillfällen och lägger sig ner och tittar upp i himelen..

På vägen hem svängde vi förbi Linda som var i sin nya lya, hon hade fått dit lite grejjer (officiel inflyttning imorgon) som jag hjälpte henne att packa upp och in, sen hemåt!
Och nu sitter vi här.

Imorgon blir det stan efter dagis och sen vara ute i solen och ha det bra. Även fredag, mys! Ska grilla på kvällen och ha fredagsmys med film.. Wolfman! Weho!

Min mjukglass, mums..

Linda svullar

Barnen på pizzerian


Båda såg något roligt! Men vad vet jag inte??

Kort (lång?) resume över dagen som gått..

Hej igen då!
Så himlans fint väder det har vart ute idag, hade nästintill ångest att jag och William stannade inne hela förmiddagen, men men.. båda var trötta efter nattens bravader, - William vaknade upp mitt i natten (hade då inte hunnit somna än..) och var klarvaken väldigt länge! Så efter det var det Jimmys tur att köra igång med en snark-cermoni som gjorde mig nästintill galen då jag verkligen inte kunde somna när man hade en brummandes pojkvän bredvid sig, spelade ingen roll hur han än låg, han snarkade! Och tro mig, ingenting funkar..
Men iallafall! Somnade kanske vid två tiden.. halv fyra ville William vakna igen och vara vaken, dessutom rätt sur också..så det tog sin tid innan han somnade om. I samma veva gick Jimmy upp för att påbörja sitt arbetspass.

Sen vid tio i sju hörde jag Vendela ropa efter mig inne i sitt rum, bara att stiga upp! William sov fortfarande i sängen bredvid mig så jag lät honom vara.. gjorde som så att jag tog en snabb dusch, klädde på Vendela för att sen väcka William för att klä på honom! Barnen fick frukost, bus, jag snabb städade lite, diskade..och sen for det iväg till dagis!
Puss och kram och hejdå Vendela och massa vinkar, sen hem igen.
Förbi affärn innan vi tillslut gick hem. Möttes av en frukostätandes Jimmy hemma, William hade vaknat i samma veva som vi kom hem. Pratade lite innan det var dags för Jimmy att åka igen!

Sen så satte sig jag och William i soffan, han satt med ansiktet mot mig och sög på nappen och bara slappade.. märkte efter en stund att han hade somnat, gos ungen! La mig ned på soffan med han på mig och vi kvartade in en stund, - skönt, fastän det kanske inte rörde sig om många minuter.

När vi vaknade åt jag lite granna, fixade lite medan William satt och lekte på golvet, gav honom lunch, makaronigryta från 8 månader (dvs mer bitar i) och det gick väl sisodär..åt upp allt, men fick kväljningar av bitarna (ovant alltså..) och lite fruktpure som efterrätt!
Blöjbyte och fixning, sen iväg till Lindas nya lägenhet som hon har i samma område som här, hon hade fått nycklarna idag och skulle måla om vardagsrummet innan det var dags för inflyttning som kommer ske till helgen!

Målade nästan hela vardagsrummet innan barnen började protestera och inte ville ligga på golvet och leka med, så packa ihop allt och gick ut med dom i vagnen där båda somnade relativt fort!
Så när dom sov så passade jag på att gå ner i tvättis med tvätten som skulle tvättas, inte alls mycket tvätt.. lite kläder samt Vendelas sängkläder bara.
Sen så vaknade barnen, vi gick till baksidan utav våran lägenheten och satte oss där ett tag.

Vid två tiden kom Jimmy hem efter att ha kört in sin dagskassa så att säga, gick ner i tvättis igen, iväg och hämtade Vendela, iväg till affärn, förbi farmor för en snabb prat och så hem!

Oj, vad jag skriver dagen fort, låter hektisk.. men vafan, kortfattat och bra!

Nåväl.

Tobias kom hit vid halv fem tiden och vad Vendela blev glad. Sken upp som en sol och var som en svans mot honom, märks att hon har saknat honom något oerhört. Och det har jag med, massvis! Uppskattar verkligen lillebror när han vart borta ett tag..
Åt middag, diskade, fixade sen så drog hela familjen till Lindas lägenhet igen. Duktiga jag( :D) målade nästan färdigt väggen vi påbörjade idag, blev jätte fint! Så gjorde Linda resten! Duktig!

Så fick barnen duscha nu på kvällen och nu sover båda två, som stockar. Mammas älsklingar!
Hoppas på en bättre inatt inatt.

Nu kommer en stooor bildbomb här då det inte gick att ladda upp några kort igår..

Jimmys tatuering som nu är ifylld, vart verkligen jätte fin!


Linda nere i hamnen för ett par dagar sen, svullar glass!


William, ser smått panik slagen ut när syrran ska köra honom i hennes sulky!



Glad skit!



Vendela, mammas älskling

Äter glass



När vi målade:

Elvis åt på golvet!

Wille satt och kolla på!

Linda visar hud! Men faktum var att vi var nästintill i bara underkläder (iallafall jag?) för att inte drälla på kläderna..haha


Ute! Diggar Elvis stil att sitta i vagnen

Han såg alltför road ut! Hihi

William i sin vagn!


Åh vad jag har saknat dig bror!

Syskon, för alltid och alltid världens bästa

Ett öppet inlägg

Ibland känns allt inte helt rätt, ibland känns väldigt mycket jobbigt.
Ibland får man faktiskt ta och bryta fasaden och öppna sig lite, lite offentligt som nu.
Mycket tankar rör sig i mitt huvud, oro, fasa, där familjen lyckligtvis inte är inblandade.
För även om jag har en underbar familj, där jag älskar min sambo och barn över allt annat i hela universum, så är det en massa tankar och oro som rör sig, rör sig om världen utanför.
Varför?

Ibland är det fan inte lätt, när det är svårt. Och ibland får man ha rätten att vara bitter, för allting har en grund!

Bara för att..

..listor är ganska tråkiga som så, så slänger jag upp en nu, för att ta kål på lite tid ;)


1. Hur mycket pengar har du på din mobil? - Just nu har jag 0,23 öre!
2. Har du fått en kyss den närmsta veckan? - Yes!
3. Vem tillbringade du minst två timmar med idag? - Mina barn, Linda & Elvis!
4. Hur lång är du? Var 1,65 sist jag mätte mig & jag har nog inte vuxit mer..
5. Vilken är den senaste filmen du sett? - Göta Kanal3 var det va?
6. Skriv hela ditt senaste sms i inkorgen:- "Skötte jag mig?"
7. Föredrar du att ringa eller skicka sms? - Smsar
8. Är dina föräldrar gifta eller skilda? - Dom är tillsammans
9. När såg du senast din mamma?- Länge sen :(
10. Icke godkänt i något ämne? - Nej faktist inte =P
11. Mvg i något? - Om du menar grundskolan, Svenska, Gymnasiet,-foto
12. När vaknade du idag? - Halv sju 
14. Vilken plats föredrar du minst? - Där jag inte trivs? Typ?
15. Vart tror du att du befinner dig om tio år? - Jobb, hus, bil
16. Hur stor är din säng? - Den är 160!
17. Vad sover du i? - Trosor.
18. Hur många kuddar har du i sängen? - 4 st
19. Var har du bott/bor? - Uppl.Väsby & Nynäshamn
20. Tycker du om kinamat? - Det är otroligt gott!
21. Tycker du om kaffe? - Ja
22. Vad dricker du helst till frukost? - Te eller jucie, eller båda
23. Kan du spela poker? - Jo men det kan jag, inte världsbäst men kan kan jag
24. Känner du någon med samma födelsedatum som dig? - Min kusin 
25. Vill du ha barn? - Mina 2 småttingar!
26. Kan du några andra språk än svenska? - Engelska och lite tyska
27. Har du någonsin åkt ambulans? - Ja, 1994, trafikolycka.
28. Föredrar du havet eller en bassäng? - Havet
29. Vad spenderar du helst pengar på? - Det allra nödvändigaste, barnen och sist mig!
30. Äger du dyrbara smycken? - Inte längre.
31. Kan du rulla med tungan? - Yes
32. Vem är den roligaste människan du känner? - Linda är fan as rolig, Tobias likaså!
33. Vad har du för ringsignal? - Oj, jag vet inte vad den heter faktiskt..
34. Har du kvar klädesplagg från då du var liten? - Japp, en kjol som Vendela kommer kunna ha i sommar
36. Kan du byta olja på bilen? - Öhm.. hmm, njaee.. ne.
37. Vilken var den senaste boken du läste? -Minns inte vad den hette, verklighetsbaserad iallafall 
38. Dansar du i bilen? - Klackarna i taket!
39. När var du i kyrkan senast? - 6 Mars när William döptes
40. Hur många hål har du i öronen? - 3 st
41. Har du någon piercing? - Har i naveln, haft i tungan
42. Har du någon tatuering? - 3 st, en i svankeln, en på vardera skuldra, barnens namn på. Vill göra en till
43. Har du provat droger? - Absolut inte
44. Röka eller snusa? - Röka
46. Vad är ditt mobil nummer? - 0704990..äsch, fråga om du vill ha!
47. Vad ska du göra ikväll? - Se film och bara mysa
48. Har du några syskon? - Världens bästa syskon.
49. Vad ska du göra på sommarlovet 2010? - Nja, ne inte sommarlov..men jag ska umgås med familjen och göra massa skoj!
50. Har du en sjukdom? - Nej, jag hoppas inte jag har det..


OCH SÅ EN TILL VA????

Folköl i kylen : Här ska det va riktigt skit va! Haha, nä men det har vi inte..
Något husdjur : Tre katter och en apa(Jimmy)
Någon favoriträtt : Åh..grillat är gott
Någon flick/pojkvän : Jimmy!
Puder på dig : Neh
Några framtidsplaner :  Börja jobba, komma ut i samhället, hus och hela baletten..eller ja, kille och barn + bil har jag ju =)
Någon sjukdom :  Nej
Gymkort : Nej inte det
Några kärleksproblem : Skulle inte kalla det så nej
En homosexuell kompis : Jag vet någon som är lite små bögig, inga namn nämda ;)
Duschat idag : Duschar varje dag
Någon kompis som snarkar : Jimmy, fast han är ingen kompis :P 
Någon vän som spelar i ett band : Nepp
Några mvg:n : Japp
Någon som förstår dig : Några få.. men inga glömda.
Tuff kompis som kan försvara dig : Jag står upp för mig själv.
Något beroende : Min familj
Fikat idag : Någon länga typ
Nagellack : Riktigt sånt där 50tals rött!
Någon vän som bor i ett annat land :

VEM ? ..
Avskyr du :
Jag avskyr ingen
Hånar du : Så lågt ska man inte sjunka.
Delar du mest minnen med : Många många, allt från familjen till vänner sen länge sen tillbaks!
Längtar du mest efter : Min familj i Väsby
Stör du dig på : -
Gosar du med : Mina barn & jimmy
Lagar mat : Jag
Diskar : Jag
Tror att den är någon : Jimmy!

VILKEN ? ..
Tidning läser du :
Expressen
Buss åker du oftast : 854
Frisyr har du : Utsläppt
Dag fyller du år : 27 februari
Årstid föredrar du : Sommaren
Stad är du uppväxt i : Uppl.Väsby? Men det är ingen stad va..?

VAD ? ..
Gör du nu : 
Skriver den här listan :P
Gör dig till en bra människa : Snäll, omtänksam, sätter alla i första rummet. 
Gör dig till en dålig människa :
För snäll ibland, mesig och tofflig ibland...
Vill du arbeta med : Åh, typ.. någon affär, ingen mataffär, affär med inriktning på något inom media.
Är roligast just nu : Att Jimmy är irriterad :P
Har du på dig nu : Byxor och linne
Har du för smink idag : Mascara, eyeliner och läppsyl
Äger du för skor : det är några, väldigt olika varandra
Har du för storlek i skor : 38
Läser du för bok : Ingen just nu
Ska du göra nu : Se film =)


Va roligt man kan ha det =))


Första Juni

1:a Juni, - sommar på riktigt nu alltså, officiellt, men vädret har kanske inte vart det bästa sisodär.. fint visserligen, men lite väl molnigt och blåsigt!
Hade tänkt att åka ut på en jätte fin strand idag där vattnet är betydligt mycket varmare (kanske beror på att det är någon form av vik?) men det sket sig ju, med tanke på vädret. Men vi hade roligt ändå idag!
Åkte förbi farmor och farfar, var där ett tag.. sen vidare till affärn och inhandlade lite nödvändigheter samt lite lunch, - tillbaka, lunchade och fikade och sen iväg till en strand närmare här för ett dopp! Och dopp blev det, jag och Jimmy sprang i (sprang upp lika fort med tanke på att vattnet var..iskallt?) men det var rätt skönt ändå =)
Sen for Jimmy iväg till tatueraren för att fylla i sin tatuering och vi åkte hemåt.
Hämtade Vendela vid tre, middag, gosa osv osv och nu sover barnen så sött så=)

Lite nojjig över att William är så förkyld och hostig..nästan det ända han gör, snorar , hostar och nyser.. lilla gubben, magsjuka, sen förkyldning..hua!

Well well, sitter och camar med bror som kommer imorgon (weho!) och ska snart se film med Jimmy med lite blåbärspaj och vaniljsås..mums!

Ny dag imorgon! Dagis först och främst, sen tvättis. Hoppas vädret är fint så man kan sitta ute och steka!





RSS 2.0