Ang min kärleks kisse

Nu vill jag bara förtydliga här eftersom jag verkligen inte kan låta bli att det är INTE ett stress symptom för en katthane att jucka mot oss människor!
Han katter har, såsom killar i allmänhet(?) stort behov av bekräftelse och dom visar, vissa hanar alltså, sin kärlek på sådant sätt. Vet många många katter som gör liknande som våran kära Sixten gör! Och sen om det är trevligt eller ej att bli uppvaktad på sådant vis är ju en annan femma..

En stressad katt visar symptomer som ätstörningar, aggression, klös markeringar och revirmarkeringar (bortsett från lådan förstås!) , dom drar sig tillbaka och är ointresserad av lek och umgänge, överdrivet tvättande i pälsen, minskad aktivitet och stressade katter blir oftast sjukare oftare än ostressade missar så att säga.Och Sixten , ja han äter som han brukar, beter sig precis som han brukar, har aldrig behövt gå med han till vetrinären,klöser ingen annanstans förutom sina klösträd, kissar i sin låda och leker som en tok med kompisen Torkel! (ni ska bara se hur dom lattjar om kvällarna då katter vanligtvis har sina vakenperioder för dom som kanske inte vet!) Så NEJ, det är inget stress symptom =) Vissa han katter bara är så!

Sen kan det ha med att göra att han kastrerades i ett tidigt stadie som i sin tur är rätt vanligt, att hans manliga beteende faktiskt finns kvar och för de som misstror är det bara att slå en signal vill vilket vetrinär som helst och få det bekräftat =)
Men nu är det ju så att det finns många olika faktorer till varför Sixten gör som han gör, men det är absolut inget stress relaterat =)

Nu har vi rett ut den saken och behöver inte diskutera det mer =)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0